Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland bajnokság: az Ajax-PSV árnyékában

15. fordulójához érkezett a holland bajnokság, azaz az Eredevisie. Természetesen a forduló leginkább figyelemmel követett mérkőzése, az eindhoveniek amszterdami vendégjátéka. Magyar szemmel még érdekesek lehetnek fiaink soros mérkőzései, közülük is talán arra kíváncsiak a legtöbben, hogy Németh Krisztiánék mire mennek a harmadik, Vitesse otthonában.

2012. november 30. Péntek

PEC Zwolle – VVV-Venlo 20:00
Alsóházi derbi. A vendég Venlo sokáig reménytelen helyzetben volt, ám novemberben begyűjtött két győzelmével remény nyílt a bennmaradásra, bár még mindig osztályozós helyen állnak, de legalább már nem óriási a lemaradásuk, az éppen aktuális ellenfél Zwollével szemben sem.

2012. december 1. Szombat

Twente – ADO Den Haag 18:45
A 2010-es bajnok Twente fogadja a szépreményű ADO-t, amelyben Horváth Gábor mostanság elég ritkán kap lehetőséget. Az enschedeieknek fontos lesz behúzni a győzelmet, hiszen jelenleg két pontos hátrányban vannak az éllovas PSV-vel szemben, és távolról sem garantált Advocaaték bukása az Amsterdam ArenAban. Ami a két csapat örök mérlegét illeti, érdekesség, hogy 18-szor találkoztak eddig, és mindössze egyszer nyertek a hágaiak, még 2004-ben.

Feyenoord – RKC Waalwijk 19.45
A rotterdamiak a szokásos gyenge szezon kezdet után szépen lassan ráestek az élmezőnyre. Gyanítható, hogy Ronald Koemanék áldozatává válik a középmezőnyhöz tartozó RKC, a dobogóért folytatott harcban. A Feyenoord bár jelenleg csak 5. helyen áll, de egy esetleges Ajax betlivel a 4. pozícióba is felugorhatnak, az újra bajnokesélyessé előlépő kikötővárosiak.

Willem II – Heerenveen 19:45
Tilburgban vizitál a nem túl jó formában levő Heerenveen. A vendégek feltámadási esélyeit igencsak feljavítja, hogy szombati ellenfelük, a Willem II tökutolsó a táblázaton. A hazaiak eddigi tizennégy bajnokijukon mindössze 7 egységet gyűjtöttek be, ami fél pontos átlagot jelent meccsenként.

Ajax – PSV Eindhoven 20:45
A rangadóról külön cikkel jelentkezünk!

2012. december 2. Vasárnap

NEC Nijmegen – NAC Breda 12:30
Babos Gábor és csapata, a magyar kapus, korábbi, szeretett klubját fogadják. Még 2000-ben, a friss bajnok MTK-tól vette meg a NAC a hálóőrt, aki ezután négy évig szolgálta a bredaiakat. Ezt egy sikertelen rotterdami kitérő után a NEC követte már, ahol hét éve őrzi a ketrecet a helyi kapus legenda. A mérkőzés esélyese a hazai alakulat, pusztán értékesebb keretéből, illetve tabellán elfoglalt helyezéséből is következtetve.

Groningen – Heracles Almelo 14:30
A középmezőnyhöz tartozó klubok derbije igazi gólzáport is okozhat, és nem csak a két csapat hasonló játékereje miatt. Ha csak abból indulunk ki, hogy a vendég almeloiak utolsó öt tétmérkőzésén 22 gól született, egyből megváltozhat a véleményünk, ha egy unalmas 0-0-ás meccsecskeként tekintünk erre a találkozóra.

Utrecht – Alkmaar 14:30
A már emlegetett rangadón túl tekintve ez lehet a forduló talán leglátványosabb összecsapása. A vendéglátó Utrechtiek legutóbbi három, balul sikerült mérkőzésüknek köszönhetően egyelőre kiszálltak az élmezőny harcaiból, így jelenleg hátrafelé kell tekintgetniük. Az Alkmaar se dicsekedhet túl jó sorozattal, ugyanis az AZ utoljára október 28-án szerzett három pontot, igaz akkor is idegenben, és akkor is egy jobb passzban járó egylet, a Vitesse ellen. A hazaiaknak azért van szüksége a győzelemre, hogy ne szakadjanak le tovább az első ötről, míg a vendégek azért tartanak igényt a sikerre, hogy nehogy vasárnap estére túl közel érjen hozzájuk a kieső zóna eleje.

Vitesse Arnhem – Roda JC 16:30
A két magyar játékost is a soraiban tudó Roda, a minimum dobogóról álmodozó Vitessehez látogat. Sajnos, az RJC, amely klub, már nem egy magyar játékos szimpatikus kenyéradója volt, jelenleg a kiesés rémétől fenyegetve utazik Arnhem városába. A vendégek utolsó sikerüket még októberben aratták, annak is az elején, azóta pedig három-három döntetlent, és vereséget könyvelhettek el a sárga-feketék. A Vitessenek kedvez a helyzet, mert még ha bukik is véletlenül a Roda ellen, még akkor sem kell kétségbe esniük, ugyanis a rangadók miatt az élmezőny tagjai egymástól vehetik el a pontokat.

Szerző: Balogh József