Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Málaga: A látszat szép, ami mögötte van nem, komoly tartozások miatt nagy bajban az együttes

A szezon elején óriási pénzügyi gondokkal küzdött a Málaga együttese, tulajdonos váltás, büntetések minden szóban forgott, aztán valahogy elcsendesedtek ezen dolgok, és a labdarúgásé lett a főszerep, némileg úgy tűnt a gondok rendeződtek a Bajnokok Ligája újoncnál. Viszont most már az UEFA lép közbe, nem nézik tovább a klubnál történő eseményeket, büntetést helyeztek kilátásba, hiszen mint kiderült az együttes 9 millió euróval tartozik játékosai felé, ami a fizetésüket illeti.

Ez viszont a csapat teljesítményén nem látszik, hiszen a La Liga pontvadászatát remekül kezdték, igaz kisebb hullámvölgybe csúsztak, de úgy tűnik abból is már felfelé vezet az út és ismét ott vannak BL-ért folyó küzdelemben. Ami pedig a legrangosabb európai kupasorozatot illeti, a csapat újoncként már négy fordulót követően bebiztosította továbbjutását, majd pedig az ötödik körben elsőségét is. Nem kisebb csapatokat megfricskázva, mint az AC Milan és a Zenit csapata.

Ezen teljesítmény láttán alig ha mondanánk meg, hogy a játékosok nem kapnak fizetést és komoly gondok vannak. Az Európai Labdarúgó Szövetség jelezte a klub felé, hogy a büntetésről a klubok pénzügyi helyzetét ellenőrző testület fog majd döntést hozni. Amennyiben az ítélet negatív a Málaga számára abban az esetben visszatartják azon összegeket, melyet a csapat a remek BL szereplésével kasszírozott. Itt meg kell jegyezni, hogy nem kis pénzekről van szó.

Egy biztos, nincs könnyű helyzetben a Málaga vezetése és tulajdonosai, elképzelhető, hogy más befektető után kellene nézni, a klubnak jót tenne, ha a Katari tulaj (aki elszegényedett) túladna az együttesen.

Az UEFA megjegyzi, hogy nem csupán a Málaga az egyetlen csapat, mely ilyen jellegű gondokkal küzd, az EL és BL szereplő együttesek közül még jó pár esetben folyik hasonló vizsgálat.

Őszi Ádám