Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb góljával csúcsot döntött Szalai Ádám!

A vasárnapra maradt két találkozón egy-egy döntetlen, illetve hazai győzelem született, ám ennél lényegesebb, hogy a Mainz támadója megszerezte idénybeli tizenkettedik gólját a bajnokságban.

Augsburg – Mainz: 1-1 (0-1).

A kiesés elől menekülő Augsburg otthonába látogatott a Mainz – az eltiltását letöltő Szalaival a kezdőcsapatban. A tizennégyszeres magyar válogatott középcsatár végig a pályán maradhatott, s ezúttal is meghálálta a bizalmat: az első félidő végjátékában egy baloldali beadást követően senkitől sem zavartatva, mintegy hét méterről vágta be a labdát a jobb felső sarokba. 0-1. Ez a vezető gól ráadásul azt is jelentette, hogy a Bundesliga történetében Szalai Ádám jutott el először tizenkét gólig egy szezonon belül, ami a magyar léiósokat illeti.

A mainzi előny megszerzését követően kisvártatva nehéz helyzetbe került Thomas Tuchel együttese: a 45. percben a kiállítás sorsára jutott a 19 esztendős német csatár, Shawn Parker, így tíz emberrel kellett kivívniuk a vendégeknek a pontszerzést.

Nos, mint kiderült, ez sikerült is nekik, mert bár az 57. percben Sascha Mölders Szalai góljához hasonló távolságból fejjel megszerezte az egyenlítést a bajoroknak, a szinte egykapuzást bemutató Augsburg csak a döntetlent tudta kiharcolni ellenfelével szemben.

Gólszerzők: Mölders (57.), ill. Szalai (43.).

Freiburg – Fortuna Düsseldorf: 1-0 (0-0).

A játék minden lényeges elemében – labdabirtoklás, kapura lövés, kaput eltaláló lövés, szöglet – többet mutató Freiburg végül az utolsó percekben tudta kivívni a győzelmet az addig hősiesen küzdő Düsseldorf ellen. Gólszerző: Krmas (87.).

Szerző: Budai Levente