Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztos Loki-siker a Fáy úton

Háromgólos előnnyel várhatja a debreceni visszavágót a DVSC-Teva  Magyar Kupa elődöntőjében, miután kora este a Vasas otthonában nyert.

Az egyetlen másodosztályú együttesként elődöntőbe jutó angyalföldiek az esélytelen nyugalmával készülhettek a regnáló bajnok ellen, és nem vallottak szégyent, bár az eredmény nem ezt tükrözi. Kondás Elemér ezúttal több helyen is változtatott a megszokott alapcsapathoz képest, így például ismét Vukasin Poleksic kapott helyet a kapuban. A piros-fehérek magabiztosan kezdtek, aminek Ferenczi János révén gyorsan meglett az eredménye. Ezután kissé visszavett a hajdúsági együttes, így a Vasasnak is akadtak helyzetei, igaz kihasználni nem sikerült ezeket. Majd a félidő derekán túl egy tizenegyesből Ferenczi újfent betalált, így megérdemelt vendégvezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok. A második játékrészben a hazaiak próbálkoztak, de mintha gumifalról, úgy jöttek vissza a labdák a debreceni védőkről. Aztán elég volt egy kisebb megingás, és Czvitkovics Péter büntetett, mintegy tizenkét méterről a kapus felett pörgette a hálóba a Loki harmadik gólját. A hajrában majdnem összejött a negyedik vendégtalálat, szabadrúgás után a keresztléc a piros-kékekkel volt, maradt a három nulla, ezzel pedig a cívisvárosiak fél lábbal a döntőben érezhetik magukat.

Vasas – DVSC-Teva 0-3 (0-2)
Illovszky stadion, 400 néző, vezette: Németh Ádám

Vasas: Halasi – Katona, Ferkó (Berecz, 60.), Ádám M. (Füredi, 88.), Nikolov – Rocha Dos Santos, Fernandes Oliveira, Túri D., Venczel B. – Szilágyi P. (Cseke B., 78.), Pisanjuk
DVSC: Poleksic – Bernáth (Ludánszki, 72.), Máté P., Szűcs I. – Ferenczi J., Rezes  (Coulibaly, 68.), Spitzmüller, Czvitkovics, Kulcsár T. – Pölöskey (Selim Bouadla, 42.), Szécsi M.

g.: Ferenczi J. (8., 19. – a második 11-esből), Czvitkovics (68.)
s.: Rocha Dos Santos (7.), Bernáth (22.), Pölöskey (38.), Venczel (79.)

Gavalovits Sándor