Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Puskás, a botrányhős – megdöbbentő kép az Aranycsapat legendájáról!

Soha nem látott kép került elő Puskás Ferencről, aki az 1965-ös Feyenoord elleni BEK-meccs a csapattársát védve rátámadt egy szurkolóra. Az ominózus képet a stefan2001.blogspot.hu internetes oldal hozta nyilvánosságra.

A mérkőzés azt követően torkollt tömegverekedésbe miután a Real védője Vicente Miera nemes egyszerűséggel felrúgta a rotterdamiak játékosát Coen Moulijnt. A sértett persze azonnal elégtételt akart venni a brutális belépőért, ezért néhány társával üldözőbe vette az Mierát, akinek alaposan ellátták a baját. Ezt követően több szurkoló beszaladt a pályára, miközben a madridi játékosok a csapattársuk védelmére keltek. Ekkor villant meg a magyar támadó legendás balosa, aminek ezúttal nem a gólszerzés volt a célja. A cseh játékvezető, Karol Galba nem tehetett mást mint idő előtt lefújta a botrányosan végződő találkozót.

A mérkőzést egyébként 2-1-re nyerte a Feyenoord, így bizakodva várhatták a madridi visszavágót. A visszavágón aztán esélyt sem adott ellenfelének a királyi gárda, a 38 éves Puskás négy góljának köszönhetően a Real 5-0-ra kitömte a holland együttest. Ezek voltak Puskás Ferenc utolsó európai kupagóljai, aki a szezon végén háromszoros BEK győztesként szögre akasztotta a stoplist. Az Aranycsapat klasszisa az 1960-as Eitracht Frankfurt elleni BEK döntőben szintén négy gólig jutott, ami rekordnak számít az európai kupadöntőkben.


Veres Péter