Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Könnyed győzelmet aratott a Dortmund, meglepő döntetlent játszott a Leverkusen

Ezúttal keddre is jutott két élvonalbeli csapat számára felkészülési mérkőzés: míg a Borussia Dortmund a negyedosztályú Würzburger Kickers otthonában lépett pályára, a Bayer Leverkusen az élvonalról az osztályozón lecsúszó Kaiserslautern vendégeként szerepelt.

Würzburger Kickers – Borussia Dortmund: 0-3 (0-1).

Jürgen Klopp, a BVB vezetőedzője több fiatalnak is játéklehetőséget biztosított, s közülük egyértelműen Marvin Ducksch hálálta meg leginkább a bizalmat: a friss szerzemény Pierre-Emerick Aubameyang vezető találata után ugyanis a 19 éves német utánpótlás-válogatott középcsatár kétszer is beköszönt, ezzel meggyőzővé téve a különbséget.
A győzelem ellenére üröm vegyülhetett az örömbe a Ruhr-vidékiek számára, hiszen a sárga-fekete mezes gárda német válogatott középpályása, Ilkay Gündogan csak negyvenhárom percet tudott a pályán tölteni, majd sérülés miatt le kellett bicegnie, s később már nem is tudta folytatni a játékot. Gólszerzők: Aubameyang (29.), Ducksch (66., 79.).

Kaiserslautern – Bayer Leverkusen: 1-1 (1-0).

Bár sokáig úgy tűnt, a másodosztályú ’Lautern nagy meglepetést szerez és legyőzi az előző szezon bronzérmesét, Karim Bellarabi egyenlítő góljának köszönhetően legalább a döntetlent kiharcolták a gyógyszergyáriak. Gólszerzők: Zellner (28.), ill. Bellarabi (78.).

Szerző: Budai Levente