Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem fogta meg a tüzes román pokol a Legia játékosait

Két feltörekvő futballhatalom bajnoka csapott össze szerda este a Bajnokok Ligája rájátszásában a román Steaua Bukarest és a lengyel Legia Warsawa személyében. Igaz válogatott szinten nem a legjobbak, de ami a klubfutballt illeti jogosan illethetjük eme két országot a feltörekvő jelzővel. A bukaresti éjszakában, melyre készülhet a magyar válogatott is, a hangulat és a tüzes atmoszféra garantált volt, már csak a csapatokon múlott, hogy a népes publikum miként mulat.

A beharangozott tüzes hangulat nem maradt el, ez azonban a játékosokra is átragadt, így a 12. minutumban már két hosszabb ápolástis elkönyvelhettünk, előbb Dossa Junior, majd Dusan Kuciak szorult orvosi ápolásra, a kettő közt pedig Piovaccari próbálkozott hazai részről. Az első félidő feléhez érve kissé felpörögtek az események, mind egyik, mind pedig a másik oldalon akadtak lehetőségek, ám vagy kaput tévesztett a labda, vagy a portások voltak jókor jó helyen. A 34. percben azonban megtört a jég, Bourceanu adott kiváló labdát Piovaccari számára, aki köszönte szépen és kihasználta az előtte adódó lehetőséget, mely hangrobbanást eredményezett a román fővárosban (1-0). Az eredmény nem változott a továbbiakban, így hazai előnnyel mehettek az öltözőbe a csapatok.

A második játékrész elején, mintha az öltözőben maradtak volna a hazaiak, előbb az 50. percben Jakub Wawrzyniak próbálkozott, kísérlete azonban még nem érett góllá, nem úgy az 53. percben Kosecki, aki elnémította a hazai publikumot és pár pillanatig néma csend honolt a National Arénában (1-1). Ez az idegenben szerzett gól mindenki tudta, hogy kettőt ér, hát ha még sikerül kihúzni a meccset egy döntetlenre. Erre minden esélye megvolt a lengyeleknek, hiszen lövésre lövéssel válaszoltak és mezőnyben is remekül tartották magukat, nem tudott nagy fölénybe kerekedni a Steaua hazai pályán. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, hazai részről csak úgy csorgott az idő, míg azért a vendégek már mentek volna haza az 1-1-el. A 79.. percben Tanase lövését Bourceauna kísérlete követte, ám a háló egyszer sem rezdült. A 85. percben aztán két Legia lövés is kapura zúgott, ha valamelyik beakad, az eldönthette volna a párharcot, azonban nem így történt. A játékvezető hármas sípszóval jelezte a meccs végét, a Legia játékosai jogosan örülhettek.

Bajnokok Ligája rájátszás 1. forduló
Steaua Bukarest – Legia Warsawa 1-1 (1-0)
G: Piovaccari (34.) ill. Kosecki (53.)

Őszi Ádám