Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldo: Casillas nehéz helyzetben van!

A Real Madrid, és a brazil válogatott egykori Aranylabdás világsztárja, Ronaldo szerint nagyon kemény szituációba került korábbi csapattársa, Iker Casillas, akit legújabb, Bajnokok Ligájában elszenvedett sérülése, végletesen a kispadra száműzhet, a „Blancok” kezdőjéből.

Iker Casillas kálváriája a télen kezdődött, José Mourinho irányítása alatt. Helyettese, Diego López bejátszotta magát a kezdőcsapatba, és azóta is az ő nevével kezdődik a Real Madrid összeállítása. Az új edző, Carlo Ancelotti előzetesen biztosította Casillas-t, hogy bár januárig nem változtat döntésen, és López lesz az elsőszámú hálóőr a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában a 32 éves világ-, és Európa Bajnok védhet. Csakhogy a madridiak csapatkapitánya bordasérülést szenvedett, a Galatasaray elleni találkozón, így gyaníthatóan nem húzhat kesztyűt még egy ideig.

A már több mint két és fél éve visszavonult Ronaldo, bár már 2007-ben távozott a Realtól, még mindig jól értesült a csapat ügyeit illetően, illetve tapasztalatának hála, jó meglátásai lehetnek, a Santiago Bérnabeubeli történésekkel kapcsolatban.

„Casillas nehéz helyzetben van. Még nem volt igazi vetélytársa eddig, mert ő az egyik legjobb kapus a történelemben. Diego együtt edzett velem, és Ő nagyon jó. Így tehát Ancelottinak nincs könnyű választása.” – nyilatkozta, a 37 esztendős korára bölccsé lett Ronaldo.

Balogh József