Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Megállították a Videotont, elbukott a Honvéd is

Szoros első mérkőzéseket követően, minden együttes reménnyel utazhatott a Magyar Kupa szerdai visszavágóira, melynek percei és végeredményei bizony hoztak némi meglepetést. Kiesett a Videoton és búcsúzni kényszerült a Honvéd.

Az Újpest és a Ferencváros párharcának árnyékában a Diósgyőr és a Videoton is élet-halálra menő párharcot vívott a 0-0-ás székesfehérvári első felvonás után. A Miskolci mérkőzésen egyetlen találat döntött, melyet Futács szerzett büntetőből az első negyed óra végén. Hiábavaló volt minden vendég próbálkozás, gólt nem tudtak szerezni Juhászék, akik így a kiesés sorsára jutottak. Miskolc ünnepel, a csapat ott van a legjobb nyolcban.

Diósgyőri – Videoton 1-0 (1-0)
G: Futács (15.-büntető) ill. –
Továbbjutott: a Diósgyőr 1-0-ás összesítéssel

A Kaposvár már hazai pályán egy gólos hátrányt szedett össze és Győrben is hamar, már az első negyed óra végén gondba került a somogyi csapat, ugyanis Rudolf rezgette meg a hálót. A félidő végé azonban feltámadtak a remények, Pavlovic talált a kapuba, ez pedig felcsillantott valamit. A mérkőzés végén teljesen kinyílt Prukner László csapata, mely szerette volna hosszabbításra menteni a meccset, ez persze nem sikerült és ahogy lenni szokott beköszönt az ellenfél. A Győr gólját Strestik jegyezte, ezzel pedig magabiztosan kettős győzelemmel jutott tovább a regnáló magyar bajnok.

Győri ETO – Kaposvár 2-1 (1-1)
G: Rudolf (15.), Strestik (90+1.) ill. Pavlovic (41.)
Továbbjutott: a Győr 4-2-es összesítéssel

Hazai pályán nem sikerült előnyt szereznie a Budapest Honvéd csapatának, így a baranyai megyeszékhelyen ,Pécsen kellett volna megnyerniük a párharcot. Ez azonban nem sikerült, sőt még a gól sem jött össze a fővárosiaknak, akik eredménykényszerben voltak, ugyanis a Pécs idegenben lőtt góllal rendelkezett. Ahogyan azt a Kaposvár is tette Győrben, a Honvéd is kinyílt hátul, mely gólt eredményezett, az ex-somogyi csatár Grumic talált a kapuba és döntötte el a párharcot végleg.

Pécs – Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
G: Grumic (88.) ill. –
Továbbjutott: a Pécs 2-1-es összesítéssel

Korábban bebiztosították helyüket: MTK, Debrecen, Nyíregyháza és Pápa.

Őszi Ádám