Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalaival a fedélzeten, Farfan duplájával győzött a Schalke

A német élvonalbeli csapatok nagy része pályára lépett szombaton, amikor is felkészülési mérkőzést játszottak. Szóhoz jutott Szalai Ádám is, s csapata győzött is a szintén első osztályú Eintracht Frankfurt ellen.

Jefferson Farfan – sportbild.bild.de

Érdekesség Szalaiék meccsével kapcsolatban, hogy az összecsapának Abu Dhabi adott otthont, ugyanis a gárdák éppen ott edzőtáboroznak. Pedig szezon közben is van lehetőségük egymással találkozni…

Ha már a magyar válogatott támadót említettük, elmondható róla, hogy a 81. percben bekövetkező lecseréléséig – amikor a második együtteshez tartozó Marcel Sobottka be nem állt a helyére – igyekezett hozzátenni a gelsenkircheniek játékához, ám komolyabb gólszerzési lehetőségig nem jutott. Nem is volt azonban szükség ezúttal a Szalai-gólra, mert anélkül is sikerült győzniük a „királykékeknek”.

„Nemzetközi”mérkőzést játszott a Borussia Dortmund, a VfB Stuttgart, az Augsburg és a Hertha BSC is – s utóbbit leszámítva győzedelmeskedtek is a Standard Liége, a Zwolle és a PSV Eindhoven ellen. Talán a szombaton lejátszott találkozók közül a legnagyobb meglepetést az Augsburg szolgáltatta azzal, hogy az eindhovenieket két vállra fektette – ez még a felkészülési időszakban is szép eredménynek számít.

Tulajdonképpen „kiesési rangadót” vívott egymással az Eintracht Braunschweig és a Freiburg, s a vendégek végül viszonylag simán győztek.

Felkészülési mérkőzések:

Schalke – Eintracht Frankfurt: 3-2 (1-1). Gólszerzők: Farfan (44., 65.), Boateng (56.), ill. Rosenthal (18.), Joselu (46.).

Borussia Dortmund – Standard Liége: 2-0 (1-0). Gólszerzők: Aubameyang (7.), Hofmann (58.).

Zwolle – VfB Stuttgart: 1-4 (1-2). Gólszerzők: Klich (22.), ill. Ibisevic (14.), Abdellaoue (20., 58.), Harnik (70.).

Augsburg – PSV Eindhoven: 1-0 (0-0). Gólszerző: Milik (72.).

Hertha BSC – Aarau: 1-1 (1-0). Gólszerzők: Ronny (33.), Pablo (78.).

Eintracht Braunschweig – Freiburg: 0-2 (0-2). Gólszerzők: Ginter (24.), Mehmedi (45+2.).

Szerző: Budai Levente