Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fogadási csalás: Hétből egy meccset befolyásoltak Egerben

Tovább gyűrűzik a bundabotrány az egri futball körül. Immár hét mérkőzésről lehet tudni, hogy fennáll a gyanú, egyről biztosan tudható, hogy befolyásolták.

Fejre állt az egri futball – napiaszonline.hu

A bírósági tárgyalások közepette továbbra is folyik a nyomozás a magyar fogadási csalásokkal kapcsolatban. A Központi Nyomozó Főügyészség az egy évvel ezelőtti eseményeket vizsgálja, többek között a Ferencváros – Siófok (4-2) mérkőzéssel, valamint több U19-es meccsel kapcsolatosan nyomoznak, de a legtöbb találkozó az Egerhez köthető.

A Nemzeti Sport összegyűjtötte azon hét egri bajnokit, amelyek érintettek az újabb bundában.
Íme:
2013. április 13.: Debrecen–Eger (3–0)
Két góllal kellett kikapnia a vendégegyüttesnek, a játékosok többszöri egyeztetést követően visszamondták a megállapodást.

2013. április 20.: Eger–Kaposvár (1–0)
A megrendelők kívánalma szerint legalább két góllal kellett veszítenie az Egernek, a játékosok többszöri egyeztetést követően lemondtak a manipulálásról

2013. április 26.: Kecskemét–Eger (3–1)
Két góllal kellett kikapnia az Egernek, és bár a játékosok beleegyeztek, a megrendelők visszamondták, mert nem úgy alakultak a körülmények, ahogy szerették volna.

2013. május 4.: Eger–Pécs (2–3)
Két góllal kellett volna kikapnia az Egernek, a játékosok belementek, ám miután az elkövetői kör nem tudta megtenni a fogadásait, visszamondták.

2013. május 11.: Lombard Pápa–Eger (6–1)
A gyanú szerint három egri játékos (Sz. Gábor, N. Norbert, F. Ádám) vett részt a találkozó manipulálásában, és vállalták, hogy legalább négy gól esik a mérkőzésen. Összesen tízezer euró ütötte a szereplők markát.

2013. május 18.: Eger–Újpest (1–2)
Két egri játékos vállalta, hogy legalább négy gól lesz a meccsen, ám nem a kívánt eredmény született.

2013. május 25.: Honvéd–Eger (3–0)
Három egri futballista vállalta, hogy legalább négy gól esik a meccsen, ám az elkövetői kör nem tette meg a fogadásait.

Ebből kitűnik, hogy mindössze a Lombard elleni bajnokit befolyásolták ténylegesen, amiért a játékosok meg is kapták a pénzt. Az is kiderült, hogy az Eger meccsein egy jeladó működött közre, akit előre meghatározott helyre, és öltözetben ültettek a lelátóra. Őt az egyik beszervezett futballistának kellett figyelnie, és jelzésére tájékoztatni kellett a többieket.

A fő gyanúsítottak közül L. Mátyás és K. Zoltán előzetesben van, és a KNYF május 28-ig indítványozta fogvatartásukat.

Gavalovits Sándor