Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honvéd: Peren kívüli megegyezés, vagy újabb tárgyalás Tandia-ügyben

A kispestiek beperelték Souleymane Tandiát, miután a védő engedély nélkül távozott nyáron a klubtól, azóta elérhetetlen. A klub 60 millió forintot követel a játékostól.

Souleymane Tandia és ügyvédje bízik a peren kívüli megegyezésben. – honvedfc.hu

Nem tudták elérni a kispestiek Souleymane Tandiát, így bírósághoz fordultak, ahol az első tárgyalási nap után a bíróság megegyezést ajánlott, ha a piros-feketék meg tudnak egyezni Tandia ügyvédjével, dr. Visontai Csongorral, akkor a hatvanmilliós követelésről lemondhatnak.

Az előzményekről röviden: A kispestiek azért fordultak a munkaügyi bírósághoz, mert álláspontjuk szerint Tandia egyoldalúan felbontotta szerződését, mely a piros-feketék szerint jogszerűtlenül történt. A védő ügyvédje szerint a klub egyhavi bérével adós, ezért kezdeményezte kontraktusa megszüntetését, ugyanakkor a Honvéd szerint engedély nélkül utazott Franciaországba Tandia próbajátékra, ezért vonták meg büntetésből a játékos fizetését. A peren felül 60 millió forintot is követelnek, hiszen ekkora összegért tudták volna értékesíteni a labdarúgót, valamint a klub cáfolta, hogy tartozása lenne a védő felé.

„A bíróság a mai kötelező egyeztetés során nem prejudikált, de ajánlotta a megegyezést. Erre harminc napot adott, ha nem sikerül megegyeznünk, akkor április huszonkilencedikén lesz a következő tárgyalás. A mai tárgyalás után azonban a Honvéd már jelezte, hajlik a megegyezésre, ezért pénteken találkozunk is a vezetőkkel.” – fogalmazott a keddi első tárgyalási nap után dr. Visontai Csongor. Ennek következtében a Honvédnak le kell mondania a 60 milliós követeléséről. Visontai hozzátette, továbbra is fenntartják álláspontjukat, hogy Tandia szerződésbontása indokolt volt. Bizonyítékokkal tudják alátámasztani, hogy a védő a klub engedélyével szerepelt próbajátékon. Tandia szeretné békében lezárni az ügyet, szeretné megkapni papírjait, mert azok nélkül nem tud máshova igazolni, bízik benne, hogy sikerül peren kívül megegyezniük, és a Honvéd kiadja a dokumentumokat.

Gavalovits Sándor