Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kikapott a TF, gólrekordot döntöttek a BKF Farkasok! – videóval

Remek mérkőzéseket láthattak a 11. fordulóra kilátogató nézők. ELTE ÁJK meglepően simán legyőzte a Corvinust, az Óbudai Egyetem régi fényében tündököl, a BKF Farkasok gólrekordot döntöttek és a forduló legnagyobb rangadóján a BME pedig megtörte a TF egyeduralmát.

Félgőzzel nyert az ELTE ÁJK
Hosszú idő után két sornyi játékosa volt a Corvinusnak, most ellenfelük, az ELTE jelent meg kisebb létszámmal. Hosszú ideig csak keresték a fogást egymáson a csapatok, de a szünet előtt mindkét oldalon két-két lehetőség nyílt a gólszerzésre, de amíg a Corvinus csak kapufákig jutott, addig az ELTE Pálffy és Kelemen révén megszerezte a vezetést. Innentől kezdve a Közgáznak rohannia kellett az eredmény után, a védekezés elhanyagolását a második játékrész elején Gergely használt ki remekül. A 40. perc környékén kezdtek magukra találni a hátrányban lévő Kékek, Sélley tudott szépíteni, majd átálltak az öt a négyes játékra, ami azonban nem sikerült túl jól, a korábban még gólt szerző Sélley kapujába Emri, Kelemen, és ismét csak Gergely talált be. Az emberelőnyös játék csak az utolsó percben hozott eredményt, ekkor Sipaki szépített. Összességében a vártnál simább ELTE-sikert láthattunk, a saját játékát elhagyó, és kitámadó Corvinus hibáit tökéletesen használta ki a BEAC, szervezett játékukkal kiérdemelték a három pontot.

Pálffy László, ELTE ÁJK csapatvezető: „Rengeteg hiányzóval érkeztünk a mérkőzésre, hiszen a hétvégén a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján 2.helyet szerző komplett NSZK-s sorunk az egyébként jól megérdemelt szabadságát töltötte szerda este. Örömmel töltött el, hogy a csapat jelen lévő tagjai ezt “kihasználva” bizonyítottak, szívüket-lelküket kitették a pályára. A mérkőzés előtt megbeszélt taktikát tökéletesen végre tudtuk hajtani, a kemény, biztos védekezésből gyors kontrákat vezettünk és ebből rendre gólt is sikerült szerezni. Ha a helyzetkihasználásunk jobb, a végeredmény akár két számjegyű is lehetett volna, de azt hiszem maximálisan elégedettek lehetünk az eredménnyel és eredményes főpróba volt a jövő heti TF elleni mérkőzés előtt.”

Régi arcát mutatta az Óbuda
A szerdai játéknap rangadóját az ELTE-BEAC vívta az Óbudai Egyetem csapata ellen. Az eltések múlt héten 4:1-es vereséget szenvedtek az éllovas TF ellen így itt volt a lehetőség, hogy javítsanak egy másik nagyágyú ellen. Ennek ellenére a mérkőzést elég álmosan kezdték, amit már a 2. percben büntetett az Óbuda. Gergály Gyula futott lyukra és kapott zseniális labdát Appl Kristóftól, amit könyörtelenül bevágott a kapuba. A gólt követően is maradtak a III. kerületiek mezőnyfölényben, azonban újabb gól az első félidő utolsó percében értek el ismét Appl Kristóf révén. Fordulást követően a csapatok ott folytatták ahol abbahagyták, vagyis az Óbuda ott folytatta ahol abbahagyta. A 27. percben Neuvert Álmos indult meg a saját kapujától, az oldalvonal mellett elviharozva mindenkit faképnél hagyott, majd a kapus válla felett emelt a kapuba. Fantasztikus szóló volt, a mérkőzés pedig eldőlni látszott. Három perccel később Appl-Gergály páros indult meg az ELTE kapuja félé, és ha már ott voltak, lőttek egy újabb gól, megadva a kegyelemdöfést. A széthullóban lévő ELTE ekkor időt kért s tették milyen jól. Mintha egy új csapat jött volna vissza a pályára. 20 perccel a mérkőzéssel a vége előtt felálltak 5 a 4 ellen. Ekkor kezdett csak érdekes lenni a mérkőzés. 32. percben Nagy Szilárd egy sakk-mattra kijátszott akciót követően szépített. Pár perccel később nagyon meleg perceket éltek át az Óbudai Egyetem játékosai, szó szerint az ELTE kapujához szögezte ellenfelét és csak is kapusuknak köszönhették, hogy néhány perc alatt nem egyenlített a BEAC. A hatalmas mezőnyfölény és a rengeteg ziccer ellenére a következő gólt csak a 44. percben sikerült bevinnie az ELTE-nek Rácz Roland révén, így végül elmaradt a feltámadás.

Hoffer Csaba, Óbudai Egyetem csapatvezető: “Az ellenfél múltheti játékát kielemezve, úgy döntöttünk, hogy letámadjuk őket. Nem hagytunk helyet, hogy a saját játékukat játsszák. Ha nem sok góllal is, de hatalmas mezőnyfölénnyel nyertünk! Gratulálok a csapatomnak, az ELTE BEAC-nak meg sok sikert kívánok!”

BME nyerte a szuperrangadót, nincs már veretlen csapat a bajnokságban
A forduló leginkább várt mérkőzését csütörtökön 19 órától játszották a Sportmax 1-ben. A bajnoki tabellán második helyet elfoglaló BME nézett farkasszemet a forduló előtt még 100%-os TF csapatával. A két együttes között 8 pontnyi különbség volt, így amennyiben a TF ezt a mérkőzést is megnyerte volna, gyakorlatilag a bajnoki címet is bezsebelte volna, mivel a hátralévő 7 fordulóban neheze lett volna elképzelhető, hogy 11 pontot elszórjanak.

A csapatok nagy iramban kezdték a mérkőzést, azonban ez az iram inkább a mezőnybe mutatkozott meg, hiszen túl sok dolguk nem akadt a kapusoknak az első játékrészben. Ami volt azt pedig jól megoldották. A második főlidő már több izgalmat okozott a kapu előtt, a kapusok több hatalmas bravúrt is bemutattak. A helyzetek elpuskázásában inkább a TF játékosai jeleskedtek. A mérkőzés első gólja is egy hatalmas TF lehetőség után született. Zemcov Péter zseniálisan látta meg, hogy Fábián Gábor elől kéri a labdát, pontosan oda is dobta a zsugát, majd kapásból Fábián Ákosnak készítette le, aki nem is hibázta el a hatalmas lehetőséget. A tesisek a bekapott gól után megrázták magukat és az újonnan igazolt Körösi Péter két perccel később egalizált, minden kezdődhetett előről. Ezután helyzet itt is – ott is, de mind kimaradt, amíg el nem érkezett a 45. perc, mikor egy formás BME akció végén Thamó Bálint talált be. A gól után a TF kitámadt, majd a 49. percben a BME büntetett Tímár Máté révén, aki ezzel a találattal beállította a végeredményt és bebiztosította a TF első vereségét a bajnokságban.

Zárkóznak a Farkasok
A múlt hét folyamán a JTE Pázmány csapata saját bőrén érezhette, hogy milyen erőt képvisel a télen megerősített BKF Farkasok, azonban sokan arra a mérkőzésre csak legyintettek egyet és egy kifutott eredményként titulálva le is zárták a dolgot. Természetesen a kétkedő hangokkal a „farkas falka” nem törődött és magabiztos, a bajnokság legnagyobb arányú győzelmét elérve húzták be a kötelező három pontot. Érdekesség, hogy a góllövőlista első három helyezettjéből kettő játékost a Farkasok adnak Bagó Balázs (28 gól) és Bata Árpád (15 gól) személyében.

A FociClub.hu 11. forduló csapata:  Zemcov Péter (BME Docler Akadémia) – Pleva Ádám (BKF Farkasok KSE-Vári Group), Gergály Gyula (Óbudai Egyetem), Fábián Gábor (BME Docler Akadémia), Kelemen Tibor (ELTE-BEAC ÁJK)

Eredmények:
ELTE-BEAC ÁJK – Corvinus Futsal 6:2
Gólszerzők: Kelemen Tibor (22., 48.), Gergely Barnus (29., 49.), Pálffy László (18.), Emri Attila (46.) – Sélley Tamás (44.), Sipaki Patrik (49.)

ELTE-BEAC – Óbudai Egyetem KFSC 2:4
Gólszerzők: Nagy Szilárd (32.), Rácz Roland (44.) – Gergály Gyula (2., 30.), Appl Kristóf (25.), Neuvert Álmos (27.)

BME Docler Akadémia – TFSE Futsal 3:1
Gólszerzők: Fábián Ákos (30.), Thamó Bálint (45.), Tímár Máté (49.) – Körösi Péter (32.)

KRE Főnixek ÁJK – BKF Farkasok KSE-Vári Group 0:24
Gólszerzők: Bagó Balázs (1., 14., 29., 30., 36., 38.), Bata Árpád (2., 14., 18., 35., 47.), Pleva Ádám (5., 21., 27., 47.), Sima Péter (32., 40., 48.), Nagy Péter (25., 27.), Rápolti Richárd (34., 49.), Kayali Viktor (21.), öngól (46.)

 

Darázs Tamás