Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Bayernnél volt a labda, de a Real nyert – videóval

A Bajnokok Ligája második elődöntőjét is Madrid városában rendezték meg, ezúttal azonban a Real Madrid volt hazai pályán, vendége az FC Bayern München volt.

kicker.de

A patinánsabb elődöntőre szerda este került sor, a Santiago Bérbabeu Stadionban a német rekordbajnok vendégszerepelt. Az találkozót a németek kezdték lényegesen jobban, náluk volt a labda a legtöbb esetben, igazán veszélyes helyzeteket azonban nem tudtak kidolgozni. A Real inkább a kontrajátékra épített, melynek fontos eleme volt a portugált klasszi Cristiano Ronaldo és Karim Benzema. A vezetést szinte a sebbiből a Madrid szerezte meg: Ronaldo adott remek labdát Fabio Coentraonak, a portugál védő pedig tökéletesen tálalt Benzema elé, aki közelről gurította a hálóba a játékszert. A játékrész végén Ronaldo növelhette volna az előnyt, azonban felpannant előtte a balról beadott labda, amely így belsőjéről a kapu fölé szállt.

A második félidőben nem változott semmit a játék képe: A Bayern komoly mezőfölényben futballozott, azonban komoly sansza a gólszerzésre nem igazán adódott. Franck Ribéry a bal szélen szinte alig volt látható, a túloladon Arjen Robben sok próbát tett az egalizálásra, azonban cselei nem végződtek lövéssel. negyed órával a találkozó vége előtt Ronaldo és Ribéry is elhagyta a gyepet, Mario Götze és Gareth Bale érkeztek. Thomas Müller lövése nem sokkal kerülte el a hajrában a kaput, és a walesi-villám is komoly helyzetet alakított ki, Dante az utolsó pillanatban mentett lábbal. A becserélt Götze óriási ziccert hibázott el, középsől lőhettett, Iker Casillas azonban óriási bravúrt mutatott be. Ez volt az eddigi legnagyobb Bayern helyzet. A ráadás perceiben Thomas Müller esett el lövés közben a tizenhatoson belül, Howard Webb sípja német maradt.

Ezzel Josep Guardiola első vereségét szenvedte el a Real Madrid otthonában trénerként. De párharc még teljesen nyitott a Münchenben rendezendő visszavágó előtt.

Bajnokok Ligája elődöntő odavágó, szerda:

Real Madrid – FC Bayern München: 1-0
Gólszerző: Benzema: 19.

Galeß