Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Alexis is a távozik? Megvan az úti cél!

Időről időre újabb nevek jelennek meg a sajtóban, mint lehetséges távozók az FC Barcelona keretéből. A kezdő alapemberektől kezdve, a fontos kiegészítőkön keresztül, a perememberekig bezárólag pletykálnak a játékosokról, akik közül alighanem valóban többen is eligazolnak nyáron, a Nou Campból.

www.insidespanishfootball.com

Az egyik legújabb név pedig nem másé, mint Alexis Sánchezé. A 25 esztendős chilei támadó állítólag már felvette a kapcsolatot a Juventus együttesével, hogy nyártól visszatérhessen a Serie A-ba, ahol korábban négy évet töltött az Udinese szolgálatában.

Alexis annak ellenére szeretne állítólag távozni, hogy a Barca egyik legfontosabb gólszerzője (55 tétmeccs/23 gól/19 gólpassz), és fontos szerepet tölt be Tata Martíno taktikai elképzeléseiben. Kérdés, hogy Martíno esetleges szezonvégi eltávolítása (már ha igazak az egyre erősebb pletykák) miként befolyásolja Sánchez döntését. Akit mellesleg már nem hátráltathat az, hogy a katalánoknak szükségük van minden játékosukra, lévén a FIFA a minap felfüggesztette a klubra kirótt játékosigazolási embargót.

Alexis Sánchez jelenlegi becsült értéke 30 millió euró, amit aligha esne nehézre kifizetnie a Juventus-nak, ha arra kerül a sor.

Balogh József