Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Megvan az új cserekapus is?

A katalán ‘Sport‘ című lap szerint az FC Barcelona labdarúgócsapata a nyáron biztosan távozó José Manuel Pinto kapus helyére is új hálóőrt szerződtet majd. A katalánok rutinos és nagyszerű képességű játékost szemeltek ki, aki méltó vetélytársa lehet a nyáron feltehetőleg a Camp Nouba szerződő Marc-André ter Stegennek!

Willy Caballero (insidespanishfootball.com)

Victor Valdés és José Manuel Pinto távozás szinte borítékolható Barcelonában. A térdszalagszakadással bajlódó Valdés helyettese minden jel szerint Marc-André ter Stegen lesz majd. A fiatal német hálóőr mellé a Barca vezetői azonban egy tapasztalt kapust is szeretnének hozni.

Mivel a jelenlegi “cserekapus” Pinto már több csapattársának is elmondta, hogy a nyáron elhagyja majd a katalán fővárost, a Barca vezetői gőzerővel keresik Pinto utódját. A ‘Sport‘ című napilap szerint erre a posztra Willy Caballero, a Málaga 32 esztendős hálóőre a legnagyobb esélyes. A remek képességű argentin kapusnak 2017-ig van szerződése a Málagával, ám Andoni Zubizarreta, a Barca sportigazgatója felvette a kapcsolatot a játékos szerződtetése kapcsán a tavalyi BL negyeddöntőssel.

Willy Caballero 2011 óta 111 bajnokin védte a Málaga hálóját. A spanyol bajnokság ritmusát remekül felvevő, szenvedélyes és hihetetlen bravúrokra képes kapus kvalitásai a Barca figyelmét is felkeltették.

A nyártól tehát könnyen lehet, hogy a ter Stegen – Willy duó védi majd a Barca kapuját!

Nagy Ákos