Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Új edző, új játékosok? – Íme a csapat nyári tervei!

A katalán ‘Sport‘ című napilap pontokban gyűjtötte össze a Barcelona labdarúgócsapatával kapcsolatos nyári változásokat. Ezek gyűjtöttük össze.

Bartomeu klubelnökre, és csapatára bőven vár elintézni való a nyáron (marca.com)


A Barca ügyekben bennfentesnek tekinthető ‘Sport‘ című napilap pontokban szedte azt, hogy milyen változások várhatóak a katalán labdarúgócsapat háza táján. Az 5-ös lista a következő:

1. A Barca vezetői gőzerővel dolgoznak azon, hogy feloldják a FIFA által bevezetett átigazolási-tilalmat. A vezetőség két változattal készül, egy fellebbezéssel, ám ha a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség ezt elutasítja, akkor egy olyan tervezeten dolgoznak, amely az átigazolási piac júniusi nyitása után 15 napig lehetősége lenne a Barcának új játékosok szerződtetésére. – Látható, hogy a klubvezetés körében jelen esetben elképzelhetetlen, hogy ne legyen jövés-menés a a labdarúgócsapat keretén belül!

2. Lionel Messit a világ legjobban fizetett labdarúgójává tennék, egy új hosszú távú szerződéssel.

3. Új edző érkezik Gerardo Martino helyére. Az argentin tréner távozása egyre inkább biztosra vehető. Játékosok és edző közt nem igazán van meg a közös összhang, ráadásul Martino eredményei is hagynak némi kívánnivalót maga után. A szakember távozása esetén olyan nevek jöhetnének szóba, mint az Athletic Bilbaóval pazar szezont futó Ernesto Valverde; a korábbi Barca játékos, jelenleg a Celta Vigot gardírozó Luis Enrique; vagy például a legnagyobb név, Jürgen Klopp.

4. 7 új játékos érkezhet. A ‘Sport‘ szerint 2 kapust, 2 belső védőt, 1 jobbhátvédet, 1 középpályást, és 1 csatárt igazolna a Barca. A sportnapilap neveket most nem említett, ám a korábbi híreknek megfelelően Marc André-ter Stegen; Marco Reus; Matts Hummels; Inigo Martinez vagy például a Koke – Ilkay Gündögan duó érkezhet. Egy új játékosa már biztosan lesz a Barcának, hiszen állítólag eldőlt, hogy a Celta Vigo együttesében kölcsönszereplő Rafinha jövőre már a Camp Nouban játszhat.

5. Az érkezők mellett igen népes távozó lista állítható össze. A térdszalagszakadással bajlódó Victor Valdés a sérülés ellenére is távozhat, csak úgy, mint a csapatkapitány, Carles Puyol. A cserekapus posztját évekig betöltő José Manuel Pinto állítólag már közölte csapattársaival, hogy a nyáron biztosan eligazol. A mellőzött Ibrahima Affelay – Jonathan dos Santos – Cristian Tello hármasra állítólag nem tartana igényt a vezetőség. Ezenfelül a Barca állítólag készmeghallgatni ajánlatokat a brazil Dani Alvesért, az argentin Javier Mascheranóért, és a kameruni ALex Songért is.

Érdekes és mozgalmas nyár elé néz a Barcelona. A katalánok terveit pedig nagyban befolyásolja majd az, hogy mire jutnak majd az átigazolási tilalom feloldásában a FIFA-val.

Nagy Ákos