Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Elképesztő statisztika a Chelsea részéről

Mint ismeretes, kedd este Madridban elérte célját Jose Mourinho csapta és sokak által antifutballnak nevezett, bírált taktikájával kibekkelte a mérkőzést egy 0-0-ás döntetlenre. A mérkőzés egyértelmű londoni hőse a cserekapus Mark Schwarzer volt.

Kép Forrása: foxsports.com.au

A veterán ausztrál kapuvédő a 18. percben vette át Cech helyét a kapuban, aki sérülés miatt az orvosi szobába kényszerült. Pályára léptével Schwarzer lett minden idők legidősebb játékosa, aki szerepelt a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, az új rekord 41 év és 198 nap.

Ha pedig ez mind nem lenne elég, akkor egy elképesztő statisztika látott napvilágot a mérkőzéssel kapcsolatban. Mark Schwarzer volt a Chelsea legaktívabb labdarúgója a maga 49 labdaérintésével és 33 passzkísérletével. Ezt a statisztikát látva mindenki elismerheti, hogy micsoda antifutballt játszott a Special One csapata, melyben a kapus passzolta a legtöbbet.

“Nem volt sok időm gondolkodni a kialakult helyzeten. Pályára léptem, és tettem a dolgom. Mindenki odatette magát a csapatból, megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Meglehet, nem sok helyzetet dolgoztunk ki, de nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. A madridiak világklasszis játékosokkal rendelkeznek, és tudtuk, hogy ha felvesszük a harcot az elszánt ellenféllel, jó eredménnyel térhetünk haza. A második félidőben voltak azért nehéz pillanataink.” – mondta a lefújást követően Schwarzer a riporternek

Őszi Ádám