Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Hamburgban győzött a Wolfsburg

A német bajnokság 31. fordulóját rendezik ezen a hétvégén, s a szombat esti találkozón idegenben arattak megérdemelt győzelmet a „farkasok”, s ezzel – legalábbis ideiglenesen – előreléptek a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyre.

Ivica Olic visszafogottan ünnepelte a volt csapata ellen szerzett gólját – hrsport.de

A szezon során alig akadt olyan sportbarát, aki számított volna rá, hogy a kikötővárosiak számára a bennmaradás jelentheti a célkitűzést. Mégis így alakult, épp ezért fontos – lenne – minden egyes megszerzett pont a számukra.

Ennek ellenére a vendégek szerezték meg a vezetést, méghozzá rendkívül gyorsan: még csak a második percben jártak a csapatok, amikor Luiz Gustavo fantasztikus indítására hiába jött ki a tizenhatoson kívülre René Adler kapus, Ivan Perisic elgurított mellette, s az üres kapuba juttatta a labdát, 0-1.

Nem sokkal a félidő vége előtt Kevin De Bruyne megduplázta övéinek a vezetést: egy baloldali támadás során megkapta a labdát a belga klasszis, s a tizenhatoson belül, az ötös sarkának közeléből remekül csavart a bal alsó sarokba, 0-2.

S ekkor még nem ért véget a hamburgiak vesszőfutása: a második félidő elején ugyanis egy baloldali szögletbe vetődött bele remek reflexmozdulattal Ivica Olic, aki így korábbi együttesét taszította még mélyebbre, 0-3.

Aztán szűk egyórányi játékot követően legalább a becsületgól megszületett a HSV számára: egy baloldali akció végén Ivo Ilicevic kapta meg a labdát, s egészen az ötösig beverekedte magát, majd közelről bevágta a labdát a kapuba, 1-3.

A fennmaradó mintegy félóra alatt ugyan mindent megtett a felzárkózás érdekében a Mirko Slomka vezette házigazda gárda, ám a veszélyesebb akciókat – elég, ha csak Olic, vagy Luiz Gustavo kapufájára gondolunk – a vendégek vezették, így kétség sem férhet a sikerül jogosságához.

A találkozó krónikájához tartozik még, hogy Gustavo a 90. percben megkapta a második sárga lapját, így valamivel korábban mehetett zuhanyozni.

Bundesliga, 31. forduló:

Hamburger SV – VfL Wolfsburg: 1-3 (0-2). Gólszerzők: Ilicevic (58.), ill. Perisic (2.), De Bruyne (42.), Olic (49.).

Budai Levente