Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Debreceni baki, ismét bajban az MTK

A Pakson vendégeskedő Debrecen három meccs óta nyeretlen, ezzel 3 pontra csökkent az előnyük a Győrrel szemben. Az MTK Kecskeméten szenvedett sima vereséget, így újra közül kerültek a kiesési zónához.

Forrás: rangado.hu

A Paks – Debrecen összecsapás első félideje teljesen kiegyenlítetten zajlott, a kieső helyen álló Pakson egyáltalán nem játszott megilletődően. A mérkőzés elején a hazaiak próbálkoztak kétszer távolról, de egyikből sem alakult ki komoly veszély. Az első nagy helyzetre a 30. percig kellett várni, Bori szögletét Windecker fejelte kapura, a labda a felső lécen landolt. Szinte az ellentámadásból került helyzetbe a DVSC, Tisza lőhetett a 16-son belülről, a kiváló lövést azonban Molnár kivédte. A 45. percben Bódi végzett el szabadrúgást a bal szélről, beadás helyett kapura tekerte a labdát, amit ismét Molnárnak kellett fölé paskolnia. A folytatatásban nem változott a játék képe, ugyanúgy a távoli kísérletek domináltak, de egy fokkal a vendégek veszélyesebbek voltak. Ezzel a döntetlennel 3 pontra csökkent a Debrecen előnye, már zsinórban három meccs óta nyeretlen a csapat, ilyen először fordult elő ebben a szezonban, a Paks már 19 meccse képtelen nyerni.

Forrás: nso.hu

A Kecskemét legutóbbi hazai találkozóján bravúros győzelmet aratott a Videoton fölött, ezúttal az MTK látogatott a lilákhoz. A hazaiak már a 12. percben megszerezték a vezetést, Eninful indította támadást, majd Grézcihez került a labda, aki a védőjét kicselezve ívelt középre, a teljesen üresen álló Simon András pedig 5 méterről fejelt a kapu bal felső sarkába, 1-0. A 29. percben újabb hazai találat született, Szavics vezette a labdát a vendégekre, senki nem támadta őt, így 22 méterről lövéssel próbálkozott, a lapos bomba a bal alsóban kötött ki, 2-0. Az MTK előtt az utolsó percben adódott lehetőség, Vass Patrik fejelt 6 méterről, Polekszics a kapufa segítségével azonban menteni tudott. Az MTK uralta a második játékrészt, több helyzetet is kialakítottak, de gólt nem sikerült szerezniük, ezzel szemben a 90. percben még egy találatot szerzett a Kecskemét, egy hosszú indításra Pavicsevics startolt rá, két MTK védőn keresztül jutott el hozzá, és a kifutó Hegedűs mellet elpöckölve állította be a 3-0-s végeredményt.

Paks – Debrecen: 0-0
G:

Kecskemét – MTK: 3-0 (2-0)
G: Simon (12.), Szavics (29.) Pavicsevics (90.) ill. –

Pék Márk