Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Kényelmetlen a sevillai zakó – Ismét feltámad a Valencia?

Spanyol házirangadót is rendeztek tegnap, az Európa Liga elődöntőiben. Az előző évtizedben a jogelőd UEFA-Kupát kétszer is elnyerő Sevilla fogadta, a 2004-es győztes Valenciát. Az esélyek pedig messzemenően nem voltak egyértelműek!

www.facebook.com/SevillaFutbolClub

Európa Liga; elődöntő – 1. mérkőzés
Több szempontból is izgalmas első felvonás elé nézhettünk. Egyrészt mivel mindkét gárda rendkívül tapasztalt a nemzetközi szintéren, másrészt mivle lényegében ez nem egy nemzetközi meccs volt, lévén a felek egyaránt a Primera Divisiont képviselték. Igaz, manapság egyik gárda sem képviseli kifejezetten a spanyol bajnokság élmezőnyét. Bár tudások ahhoz viszont bőven elég volt, hogy eljussanak az EL legjobb négyesébe. Más kérdés persze, hogy miként tették azt. Mint például a Valencia, amely már az előző körben is szinte elkönyvelhetően kiesett, a bázeli odavágót követően (3-0), aztán hazai pályán mégis csodát művelve harcolta ki a túlélést. Persze a Sevilla útja sem volt kikövezve, hiszen városi riválisát a Betist kellett többek között vérrel, és verítékkel kiejtenie.
A tegnapi meccs, ha nem is kezdődött rémálom szerűen a Valencia számára, mégsem úgy sikerült, ahogy a vendégek várták volna. Pedig a Túria-partiak fényévekkel jobbak voltak, mint Bázelben, ám alig félóra elteltével már itt is két góllal mentek a hazaiak. A Sevillától előbb a kameruni védekező középpályás Stéphane Mbia, majd a csodaidényt produkáló Carlos Bacca talált be.
Előbbi fáradhatatlan munkájára főleg a második játékrészben volt szükség, ugyanis a „Denevérek” komoly mezőnyfölénybe kerültek, ám még így sem voltak képesek többször eljutni a hazai kapuhoz, mint ellenfelük.
A Sevilla hatalmas fegyvertényként könyvelhette el a 90 perc lefújását követően, hogy bizony kapott gól nélkül húzta be az odavágót saját pályáján, így minimum magabiztosan várhatják a Mestallaban rendezendő második felvonást.
A Valenciát természetesen nem írhatjuk le, hiszen mint a fentebb említett Basel elleni 3-0 után képesek voltak egy 5-0-s söprésre.

Sevilla – Valencia 2-0
Ramón Sánchez Pizjuan, Sevilla
Vezette: Damir Skomina (szlovén)
Sevilla: Beto – Diogo, Pareja, Fazio, F. Navarro – Carrico, Mbia – Reyes, Rakitic, Vitolo – Bacca.
Valencia: Guaita – Joao Pereira, Javi Fuego, Mathieu, Bernat – S. Keita, Parejo – Feguli, E. Vargas, Fede – Paco Alcácer.
Gólszerzők: Mbia (33. perc), Bacca (36.)
Sárgalapok: Marin (71. perc), illetve Paco (89.), Mathieu (90+2.)

Balogh József