Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt Falcao VB szereplése! – Orvosi álláspont

Bár sokan még mindig kétkednek a kolumbiai sztár, Radamel Falcao világbajnoki szereplésében, a támadó orvosa a minap megnyugtató szakvéleményt közölt. Egy olyan véleményt, amely alapján valóban bizakodhatunk, hogy több ismert névvel ellentétben, a Monaco játékosa mégis ott lehet a legnagyobb seregszemlén.

www.asm-fc.com

Kétségekkel teli hónapok vannak, az egyébként valóban gőzerővel javuló Falcao mögött. A „Hercegségbeliek” legnagyobb csillaga még január végén szenvedett szalagszakadást az egyik térdében, ekkor pedig a legoptimistább jóslatok is arról szóltak, hogy ha fel is épül időben, a bajnoki hajrát is kénytelen lesz kihagyni, ám talán a brazíliai VB-n még ott lehet.

Nos, akik utóbbi eshetőségre tippeltek, ugyanis mint a Falcaot műtő, és kezelő orvos, José Carlos Noronha elárulta bizony valóban ott lehet a tornán „pártfogoltja”, ám szinte biztosra vehető, hogy nem lesz tökéletes fizikai állapotban. Lévén ekkorra már régen nem játszott élesben, és az edzettségi állapota sem lehet kielégítő, mint ami egy olyan tornán szükséges, ahol akár egy hónapon keresztül is három-négynaponta pályán kell lenni.

„Azt hiszem, hogy talán mehet a Világbajnokságra. De ez normális, hiszen még csak 4 hónapja, és 19 napja volt összesen felépülni. Valószínű, hogy a torna elején Falcao nem lesz száz százalékos.” – nyilatkozta a professzor.

Balogh József