Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított Gündogan

Bár spanyol és angol sztárklubok is vitték volna a Borussia Dortmund középpályását, a német a maradás mellett döntött és új szerződést írt alá.

bvb.de

A Borussia Dortmund szezon eleje sérüléssel bajlódó német válogatott játékosa, Ilkay Gündogan az elmúlt hónapokban rengeteg pletyka témája volt. A nemzetközi sajtó a Real Madriddal és a Barcelonával boronálta össze őt legtöbbször, a klubváltásból egyenlőre azonban semmi sem lesz.

Gündögan szerződése eredetileg 2015-ig szólt, ezért is jelentkezett be érte fél Európa. A BVB azonban boldogan közölte a hírt, hogy megtoldották a 23 esztendős játékos kontraktusát: “Még annak a hátterében is, hogy egy ilyen sérüléssel tarkított helyzetben van elégedettek vagyunk a hosszabbítással. Reméljük, hogy Gündogan a következő szezonban ismét kamatoztatni tudja a benne rejlő potenciált.” – így Michael Zorc sportigazgató.

A török felmenőkkel is rendelkező, de német válogatott Gündogan 2011 nyarán szerződött a Dortmundhoz, előtte az 1.FC Nürnberg alkalmazásában állt.

“Nagyon hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam, hogy továbbra is tagja lehessek ennek a különleges csapatnak és ebben a különleges közegben lehetek. Mindent megteszek azért, hogy minél hamarabb segíthessek a csapatnak és nagyon optimistán kezdem a következő hetet, hónapot.” – mondta Gündogan.

Gündogan 2016-ig szóló szerződést szignált.

Galeß