Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Íme az Atletico Madrid nyári bevásárlólistája

Fantasztikus szezont fut az Atletico Madrid csapata, mely a várakozásokon jócskán csak felül teljesít, immáron a spanyol bajnoki cím toronymagas esélyesének mondható, illetve a Cheslea labdarúgócsapata ellen elődöntős párharcot vívhat a Bajnokok Ligájában. Igen ám, de a pénz nagy úr, a “Matracosok” pedig nem tartoznak a legtehetősebb klubok közé, így nyáron könnyen lehet, hogy a nagy sztárklubok komoly sebeket ejtenek Simeone csapatán.

Kép Forrása: arthawall.com

A csapat gólzsákja, az immáron spanyol Diego Costa távozása immáron biztosabbnak mondható, mint maradása és bizony Koke, vagy éppen Arda Turan neve is ott szerepel jó pár topcsapat kívánságlistáján, de még sorolhatnánk, ahogyan azt is, hogy a csapat gyöngyszeme a belga válogatott Thibaut Coutois a Chelsea játékosa, a londoniak pedig friss hír gyanánt hosszabbítanának vele, így nem lehet tudni, hogy jövőre melyik klub kapuját vádi a 21 esztendős kiválóság, akinek helyére Ralf Fährmann a Schalke 04 kapuvédője pályázhat, de az is elképzelhető, hogy a belga mögé a padra érkezik. Csakúgy kapus poszton hozták szóba a csapattal a mindössze 19 esztendős Ángel Correát, aki a San Lorenzo kapuját Argentínában.

A zsurnaliszták eddig nem igazán foglalkoztak az Atletico középpályás sorával, illetve védelmével, annak esetleges változásaival, ellenben támadó poszton már jó páran szóba kerültek, szám szerint nyolcan, így ritkának mondható az a támadó, akit a sajtó még valamilyen szinten nem boronált össze a madridi csapattal.

Íme a Diego Costa örökség jelöltjei, csapataik neve és piaci értékük:
Fernando Torres –> Chelsea –> 19 millió euró
Érik Lamela –-> Tottenham –> 24 millió euró
Romelu Lukaku –> Chelsea (kölcsönben Everton) –> 25 millió euró
Samaras –> Celtic Glasgow –> 3 millió euró
Hakan Calhanoglu –> Hamburg (kölcsönben Karlsruhe) –> 7 millió euró
Alessio Cerci –> Torino –> 18 millió euró
Mauro Icardi –> Internazionale –> 12 millió euró
Loic Remy –> Newcastle United –> 12 millió euró

Torres, vagy éppen Lukaku érkezését tartják a legvalószínűbbnek, ugyanis a Chelsea komolyan érdeklődik Diego Costa iránt, a transzferben pedig ráfizetéses csereüzlet is elképzelhető. A Londonban megbukó Lamela karrierjének következő színhelye pedig nagyon bizonytalan, a Spurs szurkolók minden esetre nem szívlelik a nyáron rekordösszegért érkező argentint.

Őszi Ádám