Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét edzésbe állt a két müncheni klasszis

Vasárnap ismét munkába állt a Bayern München két alapembere: mind Manuel Neuer, mind pedig David Alaba azért küzd, hogy a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésére hadra fogható állapotba kerülhessen.

Manuel Neuer (balra) és David Alaba ismét edzésre jelentkezett – austria.com

A 28 éves, 45-szörös német válogatott Neuer a Borussia Dortmund elleni bajnoki rangadón szenvedett vádlisérülést – ami miatt a második félidőre nem is tért vissza a pályára, így bemutatkozhatott a kapuban a mindössze 20 esztendős Lukas Raeder. Vasárnap azonban már részt vehetett egy negyvenöt perces egyéni edzésen.

A 21 évesen már 32 osztrák válogatottságig jutó Alaba megfázással küszködött, s emiatt a szombati, Eintracht Braunschweig elleni – végül 2-0-ra megnyert – összecsapást kénytelen volt kihagyni. Húsvétvasárnap azonban már ismét a régi kerékvágás szerint tréningezett a legutóbbi esztendő legjobb osztrák sportolójának választott balhátvéd, így könnyen lehet, hogy a két rendkívül fontos láncszemmel a fedélzeten lépnek majd pályára a bajorok a szerdai BL-ütközeten.

Sokatmondó adatok: Neuer idei negyvennyolc tétmérkőzésén harminc gólt kapott csapatával, s huszonnégy meccsen érintetlen maradt a kapuja, Alaba pedig negyvenhét alkalommal jutott szóhoz és ezeken a találkozókon négy gólig és nyolc gólpasszig jutott – a kiváló védőmunkája mellett.

Budai Levente