Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét teljes a Bundesliga – visszatért a Köln

Hétfő este aratott győzelmével fixálta helyét a következő szezonra az első osztályban a nagy hagyományokkal bíró 1.FC Köln, akik két év után térnek vissza a legjobbak közé.

bild.de

A Bundesliga 2. bajnoka ebben a szezonban az 1.FC Köln. A kecskések három fordulóval a bajnokság vége előtt, a 31.körben aratott sikerükkel harcolták ki a feljutást. A korábbi német bajnok 64 pontot gyűjtött eddig, ezzel már biztos a bajnoki cím.

A VfL Bochum ellen 3-1-re megnyert találkozó után óriási ünneplés alakult ki a kölni stadionban, majd a város és a játékosok is sörrel öblítették le jókedvüket. A ‘Bild’ úgy tudja, hogy a Köln futballistái hajnali ötig vigadtak, a kabinokban még a füstjelző is aktiválta magát.

Hogy miért is ekkora szenzáció a Köln feljutása a német első osztályba? Amikor két évvel ezelőtt kiestek teljesen szétesett a csapat, távozott az ász, Lukas Podolski, a szurkolók pedig óriási tüntetéseket szerveztek. Majd 2013 nyarán érkezett Peter Stöger, aki Ausztriában lett bajnok az FK Austria Wien csapatával. Az új környezetben eleinte ikszeket hozott, majd összekapta magát a csapat és megállíthatatlannak bizonyult.

A Kölnnel jövőre komolyan kell számolni a legjobbak között is, hiszen az osztrák edző fiatal, tehetséges futballistákra épít. A csapat húzóembere azonban a korábbi Leverkusen-sztár, Petrick Helmes (30), a volt német válogatott csatár másodvirágzását éli nevelőlkubjánál. A kapuban Timo Horn 20 évesen óriási biztonságot ad, a védelemben pedig a trénerhez hasonlóan osztrák Kevin Wimmer a semmiből a válogatottságig vitte idén.

A Bundesliga így ismét teljes lesz, hiszen a Köln a bajnokság történetének egyik legmeghatározóbb szereplője.

Galeß