Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kirúgta edzőjét a kiesés szélén álló Nürnberg

Amit a német sajtó már az elmúlt napok során pedzegetett most hivatalossá vált: megválik holland mesterétől az 1.FC Nürnberg.

bild.de

Az elmúlt öt Bundesliga meccséből négyet elveszített, és mindössze egyet nyert meg az 1.FC Nürnberg, a frankok ezzel az utolsó előtti, 17.-ik pozíciót foglalják el a tabellán. Az előző fordulóban a Leverkusen ellen négy gólt szedtek be, ez volt a holland tréner utolsó meccse a nürnbergi-padon.

“Azon a meggyőződésen vagyunk, hogy ezzel a döntéssel még egy kis teret tettünk szabaddá.” – mondta Martin Bader elnök.

Gertjan Verbeek és német kalandja így véget ért. A borzas hajú edző ősszel vette át a Nürnberg csapatát, voltak ígéretes meccsei a korábbi AZ Alkmaar trénernek, azonban az utóbbi időben nagyon nem ment a csapatnak.Verbeek utódja a tartalékoknál edzősködő Roger Prinzen lesz, akinek segédje a korábbi szlovák válogatott csatár, Marek Mintál. A páros a szezon végéig marad, a Bundesliga 32. fordulójában majd a Mainz otthonában debütálnak a kispadon.

A Nürnberg előtt a Hamburger SV áll egyébként a táblázaton, egy ponttal előrébb, mögöttük pedig egy egységgel lemaradva az Eintracht Braunschweig áll. Biztos bennmaradást jelentő pozícióban a VfB Stuttgart 31 ponttal található.

Galeß