Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: Fradit vert a Diósgyőr

A Ferencváros inkább cserecsapattal állt ki (mivel pénteken ismét pályára lépnek), ennek ellenére jól játszottak, még a vezetést is megszerezték, de egy kiállítást követően megpecsételődött a sorsuk.

Forrás: nb1.hu

A vendég Diósgyőriek jobban kezdték a mérkőzést, az első 10 percben három nagy helyzetük is volt, először Marjanovics próbálkozott távolról, Jova azonban lábbal védett. A 10. minutumban Barczi kísérletezett 16-ról, majd a kipattanónál Futács ismételt, de ezt is bravúrral hárította, az amúgy a bajnokságban mellőzött Jova. A 19. percben Böde remekül ugratta ki Csillust, aki a 16-s jobb sarkáról lőtt, de Rajicsban elakadt a labda. A 26. percben Böde fejelt egy szögletet követően, ám fejese a jobb kapufa mellett csorgott ki. Egy perccel később megszületett a hazai vezetés, Holman remekül indította Laczkót a bal szélen, aki sikeresen tette középre a labdát, ezt a fiatal Péter Antal kapásból lőtte a bal alsóba, 1-0. A továbbiakban a Fradi uralta a játékot, de a 43. percben 10 emberre fogytak a zöldek, Gyurácz csúnyán buktatta Bacsát, aki második sárgáját begyűjtve távozott a pályáról. A meccsen rengeteg a szabálytalanság, a sárgalapok aránya 4-3.

Tomiszlav Szivics a második játékrész elején reagált a kiállításra, Grumics személyében újabb támadó érkezett a Diósgyőrbe. Ennek megfelelően átvették az irányítást a vendégek, az 50. percben egy szöglet után Alves maradt teljesen egyedül, könnyedén fejelt a kapuba, 1-1. A 66. percben már a vezetést is megszerezték a vendégek, Husic verte meg baloldalon Jovanovicot, a középreadást Bacsa Patrik értékesítette fejjel, 1-2. Az utolsó tíz percben a Ferencváros még megpróbált egyenlíteni, de ez már nem sikerült, sőt majdnem a vendégek szereztek még egy találatot, Futács ugrott ki ziccerben, de Jovának köszönhetően már nem született újabb gól, a végeredmény 1-2.

Ferencváros – Diósgyőr: 1-2 (1-0)
G: Péter (27.) – ill. Alves (50.), Bacsa (66.)
Kiállítva: Gyurácz (43.)

Pék Márk