Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: Váratlanul nagyarányú Videoton siker

A végjátékához érkezett a Ligakupa. Immár az elődöntőknél járunk, és az első mérkőzés nem is lehetett volna ennél egyoldalúbb. A Videoton Debrecenben szerzett négygólos előnyt, ami vélhetőleg el is döntötte a továbbjutást.

A nagy kedvvel játszó Álvarez (labdával) lőtte a másodikat. – vidi.hu

Debrecen – Videoton 1-5 (0-3)
g.: Ludánszki (68.) ill.: Nildo (6., 74.), Álvarez (9.), Brachi (42., 11-esből), Oliveira (82.)

A mérkőzés előtt bizakodó volt Kondás Elemér és Kulcsár Tamás is. Mindketten kiemelték, hogy amelyik sorozatban elindulnak, meg akarják nyerni. Nos, a Ligakupában alighanem a Videoton a végállomást jelenti, ugyanis a fiatalokkal felálló Loki némileg váratlanul, de nagy pofonba szaladt bele. A piros-kékek a legerősebb összeállításukban léptek pályára, ami jelzi, melyik együttes vette komolyabban az összecsapást. José Gomes brigádja már a szünetre bezárt minden nyitott kérdést. A hatodik percben Nildo fejelt gólt Brachi beadásából, majd Álvarez szedte össze a labdát Zé Luís csúsztatása után, és két csel után takarásból tüzelt Verpecz kapujába. Aki azt hinné, a két gyors gól megtörte a Lokit, nagyot tévedett, ugyanis a fiatalok a mezőnyben végig felvették a harcot a rutinosabb vendégekkel, persze a gyorsa Vidi-szélsőkkel meggyűlt a baja a védőknek. Egy ilyen elfutás után dőlt el végleg a mérkőzés, és nagy valószínűség szerint a továbbjutás kérdése is. A Debrecen levédekezett szabadrúgása után kontrázott a fehérvári gárda, és a támadás végén büntetőhöz jutottak a piros-kékek. Verpecz sodorta el Nildót, a büntetőt Brachi értékesítette, így már három volt közte.

A második félidőben visszajött a meccsbe a cívisvárosi alakulat, köszönhetően Ludánszkinak, aki Spitzmüller szabadrúgása és Ferenczi János csúsztatása után talált be. Előtte azonban Spitzmüller hagyott ki egy kisebb helyzetet. Az első félidei nagy hajtás alábbhagyott a második játékrészre, ám negyedórával a vége előtt Nildo önmaga második, csapata negyedik góljával végleg lezárta a párharc érdemi részét, míg a végjátékra fordulva Oliveira megadta a kegyelemdöfést is.

Visszavágó április 29., kedd 17.30

Gavalovits Sándor