Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pirlo: „Berluscolni nem engedett el a…

Mivel még nagyon friss Andrea Pirlo, még aktív játékosként megjelentetett önéletrajza, sokaknak újdonságszerűen hathatnak, az abban olvasható tények. Hiszen az olasz középpályás szavait tényeknek, ugyanis a hírek szerint nem csak a pályán, hanem azon kívül is rendkívül becsületes emberrel van dolgunk.

www.dagospia.com

A jelenleg a Juventus csapatát erősítő Pirlo az előző évtizedben, egészen 2011-es távozásáig, az AC Milan frontembere volt. Játékon sok minden múlott. Általában ha neki nem ment, akkor az egész csapat gödörben volt. Talán ezért is történhetett az, hogy állítása szerint 2009-ben a nagy, és teljhatalmú elnök, Silvio Berlusconi nem engedte, hogy eligazoljon a Chelsea-hez.

Pirlo szerint annak az évnek a nyarán a londoniak minden követ megmozgattak érte, ám a polihisztor vezér hajthatatlan volt:
„Ez 2009 augusztusában volt. És én már megállapodásra jutottam a Chelsea-vel, azzal a klubbal, amelyhez Ancelotti érkezett, mint menedzser. Carlo volt a motiváció, hogy beleegyezzek a Londonba szerződésbe. De akkor, Berlusconi előhúzott egy kártyát. Ancelottival sokat beszéltem telefonon. El akart hozni Londonba, már csak a költségek jelentették az akadályt, amit le kell küzdeni. Mint kiderült, ez leküzdhetetlen volt. A Milan túl sok pénzt akart, ás Branislav Ivanovic-ot is beakarták vonni az üzletbe. A Chelsea-nek pedig esze ágában sem volt hagyni, hogy a védője távozzon.”.

Nos, nem kétséges, hogy érdekes csere lett volna.

Balogh József