Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Az Everton a MU-t is legyőzte, tovább él a BL-álom – videóval

Az Everton könnyedén tartotta otthon a három pontot a Manchester United ellen a Premier League 35. fordulójának rangadóján. David Moyes egykori és jelenlegi csapatának összecsapásán a vendég manchesterieknek nagyon helyzetük sem volt a 90 perc alatt.

Everton-Manchester United 2:0 (2:0)
G: Baines (28.-büntetőből), Mirallas (43.)

A mérkőzés elején mindkét csapat a mezőnyben játszott. Lövésekig, helyzetekig nem nagyon jutottak el egyik oldalon sem a védők jó helyezkedése vagy a támadók ügyetlenkedése miatt. Az Everton részéről Barkley és Naismith előtt adódott lövési lehetőség, de mindketten elpuskázták a lehetőségeiket. Két tizenegyest is számonkértek addigra már az Everton játékosai. Előbb Smalling, majd Evans blokkolt. Az első a védő kezét érte, míg a második inkább Evans hónalját találta el. A 27. percben már nem kegyelmezett Clattenburg játékvezető. Lukaku lövésébe Jones vetődött bele és bután a kezével blokkolt. A büntetőt Baines a kapu közepébe lőtte. Ezután a hazai csapat visszaállt, kontrára rendezkedett be. A 43. percben egy kontra végén növelték is az előnyüket. A jobb oldalon Colemanhez került a labda, ő bepasszolta a védők közé, Büttner beragadt a balszélen, így Mirallas David De Gea mellett kettőre növelte csapata előnyét.

A második félidő elején Rooney előtt adódott lövési lehetőség, de addig forgolódott, amíg a visszazáró Baines szerelni tudott. A 48. percben Kagawa lőtt 20 méterről kapura, de a próbálkozását Howard könnyedén védte. A későbbiekben sem adódott nagyon lehetőség a vendégek előtt néhány pontrúgáson kívül. Az Everton gyorsan és tetszetősen ment át védekezésből támadásba. Lukaku és Naismith sok lehetőséget puskázott el az egyre jobban kinyíló manchesteri védelemmel szemben. A Vörös Ördögök előtt a 88. percben adódott a legnagyobb lehetőség. Chicharito szépen ugratta ki Rooney-t, aki Howardba lőtte a labdát. A 92. percben akadt még egy szépítési lehetőség, de Rooney beadását Smalling fejelte mellé. Ezeken a lehetőségeken kívül nem igazán volt esélye a Manchester Unitednek, a hazai csapat pedig megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Az Everton az 5., egy ponttal lemaradva az Arsenal mögött, a MU a 7.


Everton 2-0 Manchester United – Highlights by braddwuitton

Lovász Krisztián