Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Ramsey és Podolski szállította az Arsenal győzelmét – videóval

A sérüléséből visszatérő Aaron Ramsey és Lukas Podolski vezérletével nyerte meg a Hull elleni bajnokit. Az Arsenal győzelmével a forduló után marad az Everton előtt a BL selejtezőt érő negyedik helyért való küzdelemben.

Hull-Arsenal 0:3 (0:2)
G: Ramsey (31.), Podolski (45., 54.)

A mérkőzés elég nyugodt tempóban kezdődött, pedig mindkét csapatnak szüksége lenne még a pontokra. Az Arsenal birtokolta többet a játékszert, a Hull pedig próbálta bejátszani a védők mögé a labdát Jelavic-nak és Longnak. Közülük inkább az utóbbi volt aktívabb. A 31. percben megszerezte a vezetést az Arsenal. Egy nagyszerű egyérintős támadás végén Özil passzolt Cazorlához, aki kiugratta Ramsey-t, ő pedig nem hibázott. A walesi középpályás kedden tért vissza hosszú sérüléséből. A West Ham ellen gólpasszal, most pedig góllal hálálta meg a bizalmat. A Hullnak volt esélye az egyenlítésre. Livermore 25 méterről lőtt kapura, de lövése a jobb oldali kapufáról kifelé vágódott. A 44. percben Long előtt adódott lehetőség, de csak a derekával tudta kapu felé irányítani a labdát. A 45. percben Arteta szabálytalanul szerelte Jelavicot az Arsenal középpályájának közepén és egyből indították a vendégek a kontrát. Giroud kapta a labdát a bal szélen, beadását Ramsey mellel Podolski elé tette, a német csatár pedig nagy erővel bombázta a kapuba a játékszert. A hazai játékosok hiába reklamáltak a gól után és a félidő lefújása után.

A második félidő 9. percében ismét a német csatár volt eredményes. Cazorla Ramsey-nek készítette le lövésre a labdát, de a próbálkozását még védte Harper kapus, de kipattanó éppen a teljesen üresen álló Podolski elé került, ő pedig nem hibázott. Ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést az Arsenal. A meccs hátralévő részében még akadtak kisebb lehetőségek mind a két oldalon, de nem okoztak ezek megoldhatatlan feladatot a kapusoknak.

Az Arsenal a negyedik helyen marad, a Hull a 14. helyen zárja a fordulót, 6 pontra a kiesőzónától. A két csapat május 11-én még összecsap az FA-kupa döntőjében.


Hull vs Arsenal 0-3 Highlights & All Goals 20… by quenomejodas

Lovász Krisztián