Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Mindent eldöntő meccs a bajnoki címért! – előzetes

Mondhatni csonka fordulót rendeznek az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) 34. fordulójában, mely az FA-Kupa elődöntői miatt négy csapat számára bajnoki pihenőt tartogat. Vasárnap ellenben jön a várva várt rangadó, mely akár a bajnoki címről is dönteni hivatott.

Szombaton nagyjából egy kivételével minden mérkőzés egy időpontban kezdődik majd, a nyitómérkőzés mindössze hét perccel előzi meg a többi párharc kezdetét, a felsőházat záró Stoke az előtte tanyázó Newcastle United ellen lép pályára.

A Crystal palace és az Aston Villa mondhatni nyugalmi állapotban egyaránt hét pontra tanyáznak a kiesőzónától, így párharcuk némileg érdemtelen, nem úgy a Cardiff vendégjátéka a Southamton otthonában, ugyanis a kiesőjelölt walesi csapat az utolsó szalmaszálakba kapaszkodhat. Hasonló cipőben jár a Sunderland is, mely ha ezúttal kikap olyan mélyre kerül, melynek teteje kis híján a másodosztály kapuja. Azonban nem számíthatnak könnyű meccsre, ugyanis ellenfelük az Everton a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyre hajt és egy esetleges győzelemmel ha ideiglenesen is de beelőzheti az Arsen Wenger csapatát. Igazi hat pontos kiesési meccs lesz a Fulham és a Norwich csatája, a Londoniak az utolsó szalmaszálakba kapaszkodhatnak és a győzelem az elfogadható, míg a Kanárik egy győzelemmel viszonylagos kényelembe helyezkedhetnének. Végül pedig a WBA és a Tottenham csatája, Gera Zoltán csapata a Norwich előtt tanyázik és még nincsen biztonságban, míg a Spurs hátulról védekezik a Vörös Ördögök ellen, akik a hétvégén szintén nem játszanak bajnokit.

Szombat
16:00 Stoke – Newcastle United
16:07 Crystal Palace – Aston Villa
16:07 Southampton – Cardiff
16:07 Sunderland AFC – Everton
16:07 Fulham – Norwich
16:07 West Bromwich – Tottenham (Digi Sport 1)

Mint ismeretes a Liverpool vezeti a tabellát a Chelsea előtt két ponttal, a felek egyaránt 33 mérkőzésen vannak túl, míg a Manchester City két elmaradt mérkőzéssel négy pontos hátrányban a harmadik. Amennyiben Pellegrini tanítványai győzelemre hozzák elmaradt meccseiket, nem nehéz kiszámolni, hogy átvehetik a vezetést a tabellán két ponttal. Hogy miért olyan fontos ez? Nos, a Liverpool hazai pályán fogadja a Manchester City gárdáját, a mérkőzés pedig nagyon úgy fest, hogy a bajnoki címről hivatott dönteni. Ha nyer a pool akkor a City elmaradt meccsei ellenére is meg tudja őrizni első helyét, ám ha döntetlen születik, netán nyer a Yaya Toure vezette had, akkor sorsukat a saját kezükbe veszik. Mondhatni tehát, hogy az év meccse következik Angliában!

A forduló zárómeccsén, mely az elmaradt meccsek miat nem is annyira záró, a Swansea otthonába látogat a Chelsea, mely még nem tett le bajnoki álmairól és igyekszik versenyt futni fent említett riválisaival, lesvén, hogy azok mikor botlanak. Számukra egy pontvesztés már biztosan nem fér bele…

Vasárnap
14:37 Liverpool – Manchester City (Digi Sport 1)
17:00 Swansea – Chelsea (Digi Sport 1)

FA-Kupa elődöntők
Szombat
18:07 Wigan (II.) – Arsenal (Sport 2)
Vasárnap
17:07 Hull City – Sheffield United (III.) (Sport 1)

Az FA-Kupa elődöntők miatt elmarad a Manchester United és a Hull City, illetve az Arsenal és a West Ham United összecsapása.

Őszi Ádám