Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier Liga: Botlott a Chelsea – videó

Nagy meglepetésre kikapott, így elúszni látszik a Chelsea bajnoki álma. Ezúttal a Stamford Bridgen a Sunderland tudott nyerni.

A sereghajtó Sunderland fontos három pontot szerzett Londonban… – reuters

Chelsea – Sunderland 1-2
g.: Eto’o (12.) ill.: Wickham (18.), Borini (82.)

Nemcsak a bajnoki cím szempontjából volt mérföldkő a mai vereség, ugyanis José Mourinho második korszaka is ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Jelesül, hazai pályán nem szenvedett vereséget a Premier Ligában, egészen szombat estig, amikor is a Sunderland elvitte mindhárom bajnoki pontot a kékek otthonából. Ez összesen 77 találkozót számlál.

…pedig Eto’o góljával még a Chelsea vezetett. – reuters

Maga a mérkőzés abszolút hazai fölénnyel kezdődött, aminek a tizenkettedik percben Eto’o révén eredménye is lett. A kameruni Willian szögletét követően Cattermole mellett lőtt Mannone kapujába. Nem sokat váratott magára a válasz. Larsson sarokrúgása után Marcos Alonso lövését megfogta még Schwarzer, ám Connor Wickham nem hibázott a kipattanóból. A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, a félidő előtt Terry ugyan betalált, de Mike Dean már sípolt: Nemanja Matic volt szabálytalan a gól előtt. Fordulás után továbbra is a Chelsea akarata érvényesült, de a vendégek védekezése tanácstalanságra kárhoztatta Mourinho legénységét. A „Special One” végül beküldte Demba Ba-t és Torrest is, ami felélénkítette a londoniakat, és egyre-másra vezethették támadásaikat, azonban Mike Dean lett a főszereplő. Jozy Altidore esett el Azpilicueta mellett, a spori pedig tizenegyest ítélt, melyet Borini magabiztosan vágott be. A hajrában több londoni lehetőség is adódott, de gól már nem esett, így a vasárnap pályára lépő Liverpool növelheti előnyét, míg a hétfőn érdekelt Manchester City egy pontra megközelítheti a Chelsea-t.


Chelsea 1-2 Sunderland Highlight 19/04/2014 by ifihighlights

További eredmények:
Aston Villa – Southampton 0-0
Cardiff – Stoke 0-1 (0-1) G: Whittingham (51.) ill. Arnautovic (45+4.-büntető)
Newcastle United – Swansea 1-2 (1-1) G: Ameobi (23.) ill. Bony (45+2., 90+2.-büntető)
West Ham United – Crystal Palace 0-1 (0-0) G: – ill. Jedniak (59.-büntető)

Gavalovits Sándor