Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Puskás-Suzuki kupa: Döntőben a Real Madrid és a Puskás Akadémia is

A második nap hasonlóan alakult, mint az első. Nyert a Puskás Akadémia és a Real Madrid is, így hétfőn este a Pancho Aréna nyitányát a felcsúti és a királyi gárda döntője teszi hivatalossá.

A Real Madrid Rubio (elől) vezérletével tízet számolt. – puskassuzukicup.net

A Real kezdett korábban, és tízet számolt az ausztrál Melbourne Football Institute együttesére. Elképesztő fölényben játszottak a spanyolok, ami megmutatkozott a gólok számában is. Az ausztrál Melbourne Victory tulajdonosának, Robert Bélteky fia, Marc Bélteky is pályára lépett. Hogy miért is lehetett érdekes a fiatalember helyzete. Nos, Bélteky fél esztendőn keresztül a Puskás Akadémián készült, ám végül nem lett a magyar együttes tagja. Már az ötödik percben rezgett a háló, miután Borja Majoral megszerezte a vezetést. A szünetig további hat találattal keserítették az auszik kedvét a spanyolok. A második félidőben csak a madridiakon múlott, hogy nem lett totális megalázás, bár három gólt így is lőttek a „királyiak”.

Real Madrid – Melbourne Inst. 10-0 (7-0)
Real Madrid: Barbero – Herrera (Salto, 51.), Grau (Rivero, a szünetben), Sena (García, 51.) – Seoane, Rodríguez, Arijón, Fernández (Rubén Bas, 64.) – Majoral (Fidalgo, a szünetben), Rubio, Dorado
Melbourne Football Inst.: Szklirosz – Zilavec, Nikopulosz (Lizio, 35.), Moncrieff, Suat – Beninato (Katszaitisz, 32.), Joshua Markovski, Wong (Jonas Markovski), Papanicolau (Sztamulisz, 45.), Bélteky – A. Makalovski
Gólszerzők: Majoral (5.), Rodríguez (9., 39.), Seoane (31.), Rubio (32., 34), Arijón (40.), Fernández (44., 54.)
Sárga lap: Moncrieff (11.), A. Makalovski (25.)

Damásdi Alex (fehérben) lőtte fináléba a Puskás Akadémiát. – puskassuzukicup.net

A Puskás Akadémia szoros meccsen verte a Dinamo Zagreb együttesét. A felcsútiak nem bíztak semmit a véletlenre, ám ezúttal valamivel nehezebb dolguk volt, mint pénteken. Az előzményekről annyit, hogy Tajti Mátyás ezt a találkozót sem vállalhatta, így nélküle kellett megoldani a feladatot. A torna honlapja szerint eleinte a Puskás Akadémia játszott fölényben, de helyzetekig nem nagyon jutottak el, a tizedik percben két ízben is csak Patrik Gujic kapus tett róla, hogy ne kerüljön hátrányba a Dinamo. Tíz perccel később Damásdi Alex kapott labdát a védőktől, de fölé lőtt, majd ugyanő egyéni akcióval tört be a tizenhatosra, és lőtte jobb alsóba a játékszert. Ezzel megvolt a vezetés, de a horvátok nem adták fel. A félidőig még Sallai kétszer is nagy helyzetben hibázott, maradt tehát az egygólos magyar előny. A második félidőt harapósabb horvát csapat kezdte, ám az első helyzet a magyarok előtt adódott, Hursán lövését fogta Gujic, majd a zágrábiak kezdtek kidolgozni több ígéretes lehetőséget is. Miklic kétszer, Moro egyszer lőhetett-fejelhetett, de a kaput elkerülték ezek a próbálkozások. A hajrára újra a Puskás kerekedett feljebb, és László Noel labdájával Erdei húzott középre, de lövését fogta a horvát portás. A végjátékban már hiába nyomott a horvát csapat, gólt nem tudtak szerezni, így minimális különbséggel jutott a hétfői fináléba a Puskás Akadémia.

Puskás Akadémia – Dinamo Zagreb 1-0 (1-0)
Puskás Akadémia: Tóth B. – Gőbölös, Kertai, Csonka, László – Hursán, Ayrton (Nagy S. 65.), Szabó (Erdei, 57.) – Sallai (Péter B., 65.) – Damásdi (Magyari, 57.), Óvári (Kiss D., 80.)
Dinamo Zagreb: Gujic – Vujica, Slunjski, Rasic, Moro – Borevkovic (Benkovic, a szünetben), Kulenovic, Cerovec, Botica (Fintic, a szünetben) – Visic (Miklic, a szünetben), Matic (Cabraja, a szünetben)
Gól: Damásdi (28.)
Kiállítva: Borevkovic (a mérkőzés után)

Gavalovits Sándor