Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Ancelotti a sérültekről – CR nélkül a Real?

A számtalan kérdést felvető Real Madrid – Bayern München Bajnokok Ligája elődöntő szerdai, első felvonása előtt, a legtöbben Cristiano Ronaldo játékával foglalkoznak. A hetek óta sérült portugál játékát még Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője sem veszi biztosra. Többek között erről beszélt az olasz szakember a “csúcsmeccs” hivatalos sajtótájékoztatóján.

theguardian.com

Ronaldo csak akkor fog játszani, hogyha egészséges. Az elmúlt napokban teljes értékű edzésmunkát végzett. Érthető módon nagyon motivált, és már szeretne újra pályára lépni, főleg a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Én azonban nem szeretnék kockázatokat vállalni a pályára küldésével. Ronaldo szereplése a meccs előtt fog eldőlni; addig még elvégzünk pár tesztet és felmérést vele kapcsolatban. Hogyha ezek után mindenki azt mondja majd nekem, hogy egészséges, akkor nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen a Byaern ellen.” Nyilatkozta Carlo Ancelotti a Real Madrid – Bayern Müncehn BL elődöntő hivatalos sajtótájékoztatóján.

Az olasz szakember érthető módon óvatos legjobb játékosával kapcsolatban. CR az elmúlt hetekben egyáltalán nem játszott mérkőzést, ráadásul az edzéseket is csak pár napja kezdte el. A BL címvédő Bayern ellen azonban az is egyértelmű, hogy nagy pluszt jelentene a Realnak a portugál szereplése.

Ancelotti mester csapata másik komoly hiányzójára a brazil Marcelo játékára is kitért. “Marcelo felépült, Ő is velünk edzett már, ám nincs abban az állapotban, hogy kezdő legyen. Coentrao fog kezdeni a bal oldalon.” – zárta rövidre a témát az olasz szakember.

A Real Madrid Bayern München összecsapás 20:45-kor veszi majd kezdetét a Santiago Bernabéu stadionból. Kis túlzással egy fél világ lélegzetvisszafojtva várja, hogy a blancók Cristiano Ronaldóval a kezdőben rohamozzák-e Manuel Neuer kapuját…

Nagy Ákos