Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Még egy lépésre a címvédés!

Szokták mondani, hogy a három pontot nem szimpátia, és teljesítmény alapján osztják, hanem az alapján, hogy melyik fél rúgja a több gólt. Nos, bár a Juventus együttese tökéletesen kiérdemelte a sikert, a Bologna tudásához mérten még így is megszorongatta a bajnokot.

www.gazetta.it

Serie A; 34. forduló – Szombat
Igen. A bajnokot. Bár ez a jelző még a 2013-ban elért elsőségére vonatkozik a torinóiaknak, bár már nem kell sok, és akár a következő körben kihirdethetjük a Serie A-ban a címvédést. Ehhez persze az is kellett, hogy ma a „Zebrák” behúzzák a kiesés ellen küzdő Bologna elleni, hazai meccset. És tudjuk, hogy a hajrában az ilyem szituációk mindig kényesek szoktak lenni. Végül azért érvényesült az örök igazság, és bár rosszul nem játszott a Juve (csak pontatlanul): egy jó csapat, gyenge napot ki fogva is képes hozni a meccseket.

A végig fölényben labdázó hazaiak végül a mostanság kicsit visszaeső (és kritizált!) Paul Pogba góljával szerezték meg a 90. pontjukat is. Ha a Juventus hozza a következő meccsét, a Sassuolo otthonában, és ma bukik a Roma a Fiorentina ellen, akkor meg van Contéék 30. bajnoki elsősége!

Juventus – Bologna 1-0
Gólszerző: Pogba (64. perc)


The Amazing Goal of Pogba – Juventus vs… by Fbtd

A 34. forduló további eredményei:
Genoa – Cagliari 1-2
Atalanta – Hellas Verona 1-2
Parma – Inter 0-2
AC Milan – Livorno 3-0
Udinese – Napoli 1-1
Catania – Sampdoria 2-1
Chievo – Sassuolo 0-1
Lazio – Torino 3-3

Később:
Fiorentina – AS Roma

Balogh József