Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Történelmi PSG Ligakupa siker!

Alig egy héttel a bajnoki randevújuk után ismét összecsapott az Olympique Lyon, és a Paris Saint-Germain csapata. Ám most nem a bajnoki pontszerzés volt a tét, hanem a Ligakupa trófea sorsa.

Coupe de la Ligue; Döntő
Olympique Lyon – Paris Saint-Germain
A véletlenül épp a Lyon otthonában rendezett finálé nem is kezdődhetett volna jobban, a PSG számára. Bár a hazaiak fogadkoztak, hogy nem becsülik le a párizsiakat, hogy nem lehet a pályán legjobbjuk, a sérült Zlatan Ibrahimovic, Édinson Cavani már a 3. percben vezetéshez juttatta övéit. A kissé gyámoltalan OL védők nem tudták megfékezni a kapu elé betörő Maxwell, akinek labdáját az uruguayi pofozta be közelről.

www.lequipe.fr

Már az első pillanattól kezdve látszott, hogy a Paris vissza akar harapni a vendéglátójának, a múlt vasárnapi Ligue 1 zakóért. Igaz, később viszonylag magához tért Rémi Garde legénysége (Lacazete szépítés az 56. minutumban), ám a játék kiegyenlítődése már késői volt a jelek szerint, lévén hogy a 32. percben már kétgólos volt Blanc-ék előnye. Tették mindezt egy véleményes büntetőből, ismét Cavani révén. Történt, hogy a hazaiak hálóőre, Anthony Lopes borzasztóan jött ki kapujából, és finoman elsodorta Lucas Mourát a levegőben. Bár fizikai kontaktus alig volt köztük, és még az is a tizenhatoson kívül. A játékvezető mégis befújta a tizenegyest, aminek köszönhetően nem csak „Cava” lett a meccs embere, hanem a PSG-é is a klubtörténet negyedik Ligakupa trófeája, amivel rekorder lett a sorozat 22 éves történetében.
Végeredmény: 1-2
Gólszerzők: Lacazette (56. perc), illetve Cavani (3., 32.-büntetőből)

www.facebook.com/PSG

A Coupe de la Ligue 2013-14-es kiírásának gólkirálya, a második ligás Troyes játékosa, Yoann Court három meccsen szerzett hat találatával.

Balogh József