Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: „Nyugton kéne hagyni Messit!”

Tegnap este bár továbbra sem remekelt az FC Barcelona együttese, végre mutatott egy kis küzdeni tudást, ami elég volt ahhoz, hogy hátrányból felállva verjék az Athletic Bilbao csapatát. Természetesen a győzelmet díjazta a hazai közönség, így most talán csitulni fognak valamelyest a kritikus felhangok.

www.theguardian.com

Legalábbis hasonlóban reménykedik a gárda veterán középpályásmotorja, Xavi Hernández. A világ-, és Európa bajnok játékos úgy véli, hogy a csapatra nehezedő egységes nyomáson túl, Lionel Messire további terhet ró az, hogy mindig tőle várják a csodát a rajongók, még akkor is, ha a többieknek rosszul megy. Xavi szerint pedig pont hogy békén kellene egy kicsit hagyni az argentint, mert attól még, hogy négyszeres aranylabdás, és a klub történetének legeredményesebb játékosa, neki is van lelke, ami elébb, vagy utóbb bele fog fáradni a folyamatos nyomásba.

„Gyakran túl sokat követelnek tőle. Békén kellene hagyni, és csak nézni, hogy teszi a dolgát. Hamarabb el kellett volna döntetünk a meccset, de azért egy jót játszottunk. Fontos volt, hogy megszerezzük a három pontot, és jelezzük, hogy mit akarunk a bajnokságban. Megmutattuk, hogy van tartásunk.” – bölcselkedett, Xavi.

És való igaz, hogy fontos győzelmet aratott a Barca, ugyanis egy esetleges vereség esetén még a halovány reményeik is szertefoszlottak volna, a bajnoki cím megvédésével kapcsolatban.

Balogh József