Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zé Luís szállította a győzelmet

A Videoton három forduló után tudott győzni, ezzel pillanatnyilag a harmadik helyen állnak. Az Újpest ismét kikapott, így már 4 meccs óta nyeretlenek.

Forrás: nb1.hu

A meccset jobban kezdte a Videoton, először Zé Luís próbálkozott 23-ról, majd Sándor 6 méterről, majd ismét Sándor kísérletezett, ezúttal fejjel, de Dmitrovics ezt is kivétte, tehát rövid időn belül három nagy bravúrt is bemutatott az újpestiek hálóőre. A 44. percben került sor az első Újpest helyzetre, Vasziljevics lőtt 17 méterről, Calatayudról kipattant a labda, amit majdnem elért Koszovics, de végül is a spanyol kapusé lett a játékszer. Az őszi összecsapásuk során a székesfehérváriak 3-0-ra nyertek. Mindkét együttes gyenge formában van, legutóbbi három meccsükön egyikük sem tudott győzni.

A második 45 percben továbbra is a vendégek támadtak, főleg Zé Luísnak voltak helyzetei. Az 58. percben a sok helyzet góllá érett, Zé Luís indította a támadást, Stopira kapta a szélen a labdát, aki egyből beadott, amit a támadást kezdeményező fejelt a kapuba 0-1. Két perccel később jött Zé Luís duplázott, Nikoliccsal kényszerítőzött, az ötösön belül kicselezte Ngawa-t, majd higgadtan emelt a kapuba, 0-2. A hajrában még szépített az Újpest, Suljics remek labdával ugratta ki Kabátot, aki a 11-es pontjáról a hosszúba lőtt. A végjátékban már nem alakult ki komoly helyzet, így az eredmény sem változott.

Újpest – Videoton: 1-2 (0-0)
G: Kabát (81.), ill. Zé Luís (58., 60.)

Pék Márk