Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

17 rekord amit Cristiano Ronaldo állított fel vagy döntött meg

Napjainkban Cristiano Ronaldo az egyik legjobb játékos és kétségtelenül a legösszetettebb. Jól lő mindkét lábával, jól fejel, nagyon gyors, erős és technikailag is penge. Így nem is csoda, hogy döntögeti a rekordokat a portugál klasszis.

www.itv.com

1. Mikor Cristiano a Manchester Unitedből a Real Madridba igazolt 80 millió euróért, ő lett minden idők legdrágább játékosa. Tartotta is ezt a rekordot 2013-ig, de Gareth Bale még nála is többe került a nyáron.
2. Ronaldo volt az első játékos Angliában, aki megnyerte a PFA (az angol bajnokság legjobb játékosa) és az WFA (az újságírok által megválasztott legjobb játékos) díjat is.
3. Ő az egyetlen játékos, aki két bajnokságban is megtudta nyerni az aranycipőt. Ez a két bajnokság a La Liga és a Premier League.
4. Ő volt az első, aki megnyerte a Premier League játékosaként a FIFA év játékosa díjat (most már egyesült az Aranylabdával, ezért is nevezik FIFA Aranylabda szavazásnak), amikor megnyerte 2008-ban.
5. Ő minden idők legeredményesebb portugál válogatott játékosa, a maga 49 találatával.
6. Ő játszotta a legtöbb Európa – bajnoki mérkőzést (14 mérkőzése van neki, Figónak és Nuno Gomesnak is, és Ronaldo minden bizonnyal ott lesz még 1-2 EB-n).
7. Ő a legeredményesebb játékos az EB-n a maga 6 találatával (ezen is megosztozik Nuno Gomessal).
8. Ő a legfiatalabb portugál, aki elérte a 100 válogatott mérkőzést. 27 éves és 8 hónapos volt azon a bizonyos 100. mérkőzésen.
9. Ő játszotta a legtöbb Világbajnoki mérkőzést portugál színekben, szám szerint 11-et.
10. A Real Madridban a 2011 – 12-es szezonban megdöntötte saját rekordját. Minden versenyt tekintve ő szerezte a legtöbb gólt. Összesen 60-at.
11. Ugyanebben az évadban volt az, hogy 46 gólt szerzett a bajnokságban, és ez is egy új rekord volt akkor.
12. Az egy szezonon belül elért legtöbb mesterhármassal is ő büszkélkedhet. A 2011-12-es szezonban hétszer triplázott a világklasszis játékos.
13. Ő az első focista, aki egy adott szezonban minden ellenfél ellen a kapuba talált ( ezen is osztozni kell, de most Lionel Messivel, aki szintén magáénak tudhatja ezt a rekordot).
14. Ő érte el leghamarabb a 150 gólt a La Ligában. Meccs/gól statisztikát tekintve.
15. Ő az aki elsőként elérte a 30 gólt egymást követő négy szezonban.
16. 2014-ben ő lett az első olyan játékos, akit több, mint 10 gólt szerzett egymást követő három Bajnokok Ligája sorozatban.
17. 2014 Április 29-én megdöntötte Lionel Messi Bajnokok Ligája rekordját. Az Argentin játékos 14 találattal tartotta eddig a csúcsot, de Ronaldo a Bayern München elleni találatainak köszönhetően, már 16-nál jár egy adott szezonban.

Ezekkel a rekordokkal terrorizálja a védőket világszerte. Mondhatni, hogy Cristiano Ronaldo az egyik valaha volt legjobb futball játékos, akit Pelével, Maradonával vagy Lionel Messivel emlegetnek egy lapon.
2014-ben elnyerte második aranylabdáját is. Öt év után sikerült újra győzedelmeskednie, ezelőtt négy évig a nagy riválisa Lionel Messi nyerte.

Szajevics Patrik