Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új stadiont kap a Rapid Wien – csodás videóval

Az osztrák Tipico Bundesliga második helyezettje új otthonba költözik, az SK Rapid Wien kedd este mutatta be az osztrák sajtónak a terveket.

90minuten.at

Az osztrák rekordbajnok SK Rapid Wien jelenlegi otthona a Gerhard Hannapi Stadion, amely azonban már nem elég korszerrű – erről jómagam személyesen is megbizonyosodtam már. A kopott beton helyére azonban egy csodás létesítményt húznak majd fel: az Allianz Stadiont.

Az indok az új stadionra Michael Kramer elnök szerint első sorban az, hogy a jelengei nem felel meg az európai elvárásoknak. Valamint rengeteg munkálatot kellene elvégezni, hogy a következő években megkapja a Rapid egyáltalán a licenszet az első osztályba. Nem mellesleg rendszeresen szerepel az elmúlt években az Európa Lifa csoportkörében a zöld-fehér csapat, a meccseket az Erst Happel Stadionban kell lebonyolítaniuk.

Anyagi okai is vannak az új stadionnak: az elvárások szerint az Allianz Stadionban majd 30 százalékkal többen látogatnak ki. Gyorsan tegyük hozzá, hogy erre igény is van, hiszen az elmúlt években rendre a Rapid meccsei a leglátogatottabbak Ausztriában, idén 14 ezres volt a bajnokságban az átlag nézőszám. Az Allianz Stadion 28 ezer férőhelyes lesz.

A stadiont összesen 53 millió euróból fogják elkészíteni. Nyugat-Európában természetesen egy új stadion nem állami befektetés. Az összeghez 17 millió eurót ad Bécs önkormányzata, a maradékot alternetív kreditekből pótolják.

Galeß