Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern kapus-tehetsége a Werderbe igazolt

Az FC Bayern München kapujában Manuel Neuer még hosszú éveken át kimozdíthatatlan lesz, így az egyik fiatal a távozás mellett döntött, de visszatérhet.

werder.de

Hivatalos megosztóján jelentette be az SV Werder Bremen, hogy megszerezték Raif Husic játékjogát. A mindössze 18 esztendős portás ebben a szezonban a Bayern München U19-es csapatában szerepelt javarészt, de a tartalékok között is pályára léphetett a német negyedik vonalban. Husic két év után hagyta el a Bayern Münchent, korábban az FC Augsburg utánpótlásán nevelkedett.

“Raif egy nagyon tehetséges kapus, akinek nálunk meglesz a lehetősége, hogy tovább fejlődjön. Habár az U19-es koroszályba tartozik, a tartalékok között fog szerepelni, és gyakran a profikkal edzeni.” – mondta Oliver Baumann a Werder vezetőségéből.

A Werder Bremen nagyjából 100 ezer eurót fizetett a kapusért, a Bayern azonban biztosított magának egy visszavásárlási opciót. Husic a ‘Bild’-nek adott interjújában elmondta, hogy a Werder első számú kapusa szeretne lenne. Marc-André ter Stegen (Barcelona) és Bernd Leno (Leverkusen) már megtették fiatalon a nagy lépést, ők a példaképei Tim Wiese mellett.

“Ez egy nagyon- nagyon jó érzés, hogy itt lehetek és aláírhattam az első profi szerződésemet. Nagyon örülök az új feledatnak a Werder Bremennél.” – így Husic.

A német U18-as válogatott hálóőr 2017 nyaráig szóló szerződés alá helyezte el a névjegyét.

Galeß