Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es EB: Mészöly Géza és Lorentz Márton a sorsolásról

Csütörtökön elkészítették a magyarországi korosztályos Európa bajnokság csoportbeosztásait, melynek köszönhetően Ausztria, Portugália és Izrael került a mieinkkel egy kvartettbe. A szövetségi edző és egyik játékosunk is beszélt érzéseiről.

Mészöly Kálmán sorsolta ki a csapatokat. – fotó: mlsz.hu

Mint arról mi is beszámoltunk, Ausztria, Portugália és Izrael került a magyarok csoportjába a csütörtöki sorsoláson. Mészöly Géza az összecsapások soráról, az esélyekről beszélt a húzás után az MLSZ honlapjának: „Kaphattunk volna könnyebb és nehezebb sorsolást is, de mostantól nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy mi lehetett volna a legideálisabb csoport. Adott a feladat, ezt kell megoldani, teljesen mindegy, hogy kedvezett vagy nem kedvezett a szerencse. Örülni különben sem most kell, hanem a torna végén, ha sikerült elérni a célunkat. Úgy érzem, erősorrendben játszunk a riválisokkal, az osztrákokat tartom a legerősebb ellenfélnek, a portugálokat tenném a második helyre és Izraelt a harmadikra. Fel fogunk készülni mindegyik ellenfelünkből, de a legfontosabb, hogy mi készüljünk fel a tőlünk telhető legjobban. Február óta komoly orvosi, pszichológiai team dolgozik velünk, tökéletes háttér áll rendelkezésre, a legfontosabb, hogy az Európa-bajnokság kezdetére tökéletes állapotba kerüljünk.”

Lorentz Márton egészséges önbizalommal várja a tornát az ellenfelek ismeretében: „Közepesnek mondanám a sorsolást, lehetett volna könnyebb is, de nehezebb is a csoportunk. Annak, hogy a németeket és a szerbeket sikerült elkerülnünk, örülök, de jobb lett volna, ha Ausztria is a másik négyesbe kerül. Nem félünk senkitől, de nem is becsülünk (le) senkit. A legtöbb csapatot ismerjük, a portugálok ellen kétszer is játszottunk már, egyik meccsen sem kaptunk ki. Izraeltől vereséget szenvedtünk tavaly, esetükben a fegyelmezett, zárt védekezés feltörése lehet a legnehezebb feladat, nem véletlenül jutottak tovább kapott gól nélkül az elitkörből. Nem lesz könnyű dolgunk, de odaérhetünk az első két hely valamelyikére.”

A mieink Ausztriával kezdenek, majd Portugália és végül Izrael ellen lépnek pályára a csoportban. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, míg a csoportban harmadikként végző együttes sem kesereghet, hiszen kijut a 2015-ös, Új-Zélandon megrendezendő világbajnokságra.

A magyar válogatott csoportmérkőzései
Július 19.: Magyarország–Ausztria
Július 22.: Magyarország–Portugália
Július 25.: Magyarország–Izrael

A mérkőzések helyszínei és kezdési időpontjai – az európai szövetséggel és a mérkőzést közvetítő televíziós csatornákkal való egyeztetést követően – a jövő héten válnak hivatalossá.

Gavalovits Sándor