Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Hollandia és Chile az elsőségért, Spanyolország a becsületéért – előzetes

Magyar idő szerint éjjel az USA-Portugália mérkőzéssel befejeződött a második forduló, a csapatok pedig immáron a harmadik, mindent eldöntő mérkőzésre készülnek. Változik a szisztéma egy csoporton belül egy időpontban lesznek a meccsek, így lehet majd kapcsolgatni a készülékeket. A ‘B’ jelű kvartettben a továbbjutók kérdése már eldőlt, azonban nagyon fontos és eldöntendő kérdés a csoportelsősség, illetve a becsület megőrzése…

B csoport:
Ausztrália-Spanyolország 18:00 (m2)
Curitiba, Arena da Baixada
Játékvezető: Nawaf Ghayyath Shukrulla (bahreini)

Két immáron búcsúzó csapat csatája ellenkező érzelmekkel, ugyanis Ausztrália a mutatott játékkal mindenkit meglepett pozitív értelemben, míg ez a spanyolokról is elmondható, csak totál negatívan lefestve. A felek a csoport harmadik helyéért, illetve európai részről a becsületükért lépnek majd gyepre. Del Bosque tanítványai számára csakis a győzelem az elfogadható, ám ez ilyenkor már fejben igen nehézkes. Ausztrália tét nélkül, felszabadultan játszhat, igaz legjobbja a két gólos Cahill nem lehet ott a pályán két sárga lap végett. A feleknek nincsen feljegyzett mérkőzése az ezredforduló óta, két egymás számára ismeretlen gárda csap össze.

B csoport:
Hollandia-Chile 18:00 (m1)
Sao Paulo, Arena Corinthians
Játékvezető: Bakary Gassama (gambiai)

A tét hatalmas, nevezetesen a csoportelsősség, mely a jobb ágra való kerülésről hivatott dönteni. Nevezetesen az első minden bizonnyal elkerüli Brazíliát és a Mexikó-Horvátország meccs győztesével fog majd játszani a negyeddöntőbe kerülésért az alsó ágra kerülve. Két fantasztikus formában lévő csapat, kérdés, hogy a forma meddig art ki, mennyire volt jó az időzítés. A feleknek van egy feljegyzett mérkőzése még 1928-ból az olimpiáról, akkor a csoportkörben 2-2-es döntetlent értek el a csapatok. Az oddsmesterek nagyon egyformán ítélik meg az esélyeket, egy picivel az Oranje rendelkezik alacsonyabb szorzóval. A felek legjobbjai mind a pályán lehetnek, nincsen sérült és eltiltott.

Őszi Ádám