Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A régi-új brazil kapitány máris Neymart kritizálja

Ugyan még csak pár napja nevezték ki másodízben is a brazil válogatott szövetségi kapitányává, Dunga máris megkezdte az erőfitogtatást, aminek sikere fontos kulcskérdése lehet annak, hogy mennyire lesz sikeres a későbbiekben csapata.

www.smh.com.au

Dunga 2010-es bukása után, újabb lehetőséget kapott a sorstól, pontosabban a brazil szövetségtől, hogy bizonyítsa, nem csak játékosként, de szövetségi kapitányként is képes lehet világbajnoki címet szerezni.

Utóbbi tett nem sikerült a „Selecao” számára, az idei, számukra hazai rendezésű VB-n, ám most itt a lehetőség, hogy négy év múlva végre Brazília felérjen a csúcsra, az oroszországi tornán.

Dunga a jelek szerint nagyobb fegyelmet fog tartani az aranysárga mezeseknél, mint elődje, Luiz Felipe Scolare, aki azt is hagyta, hogy Neymar, illetve Dani Alves befesse a haját a Világbajnokság alatt. Ez pedig kimondottan szúrta az utód szemét:
„Én szerintem nem lett volna szabad, hogy Neymar, és Alves befessék a hajukat a brazil válogatottnál, a Világbajnokság idején. Vagy az előtt, vagy utána, de először a Világbajnokságra kell gondolni. Nem fogunk Neymartól függve játszani. Ő az, akinek a válogatotthoz kell alkalmazkodnia.” – zengett Dunga kemény kritikája, az FC Barcelona ászait illetően.

Balogh József