Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Emberfór kihasználva, továbbment a Loki

A Debrecen közepes játékkal, de magabiztosan jutott tovább ebből a körből, a visszavágón 2-0-ra győztek az észak-ír Cliftonville ellen. A mérkőzés az 54. percben dőlt el, hiszen ekkor került hátrányba a Cliftonville, amit a DVSC ki is használt, és két gólt szerezve jutott tovább, a következő körben a fehérorosz BATE Boriszov lesz az ellenfél.

Forrás: nso.hu

A mérkőzést a mieink kezdték jobban, Korhut már a második percben óriási helyzetbe került, egy szép cselt követően tört a 16-oson belülre, ott a bal felsőt célozta meg, de a vendégek kapusa szögletre mentett. A 8. minutumban újabb nagy lehetőség, egy szép akciót követően Korhut ívelt középre, a beadásra Volas érkezett, aki sajnos túlhelyezte a labdát és feje a lécről a gólvonal elé pattant, amit már kivágtak az észak-írek. A félidő feléhez érkezve elmondhatjuk, hogy nem túl színvonalas a találkozó, az észak-írek nem túl veszélyesek a debreceni kapura, de nem tolják be saját kapujuk elé azt a bizonyos buszt. A 30. percben egy megadható 11-est nem kapott meg a Loki, a meccs eddigi legjobbja Korhut Mihály lódult meg, aki Johnstonnak kötényt adva jutott a 16-son belülre, aki csak szabálytalankodva tudta megállítani a magyar játékost, de a bíró nem ítélt bűntetőt. A félidő hátralevő részében nem alakult ki komoly lehetőség, így 0-0-s döntetlennel hagyták el a pályát a csapatok.

A folytatásban továbbra is inkább a DVSC dominált, jöttek a kisebb-nagyobb helyzetek, az első nagy lehetőség az 51. percben érkezett, egy jobboldali beadást röviden fejeltek ki a vendégek, a labda Bódi elé került, aki szabadon lőhetett 17 méterről, de Devlin kapus lábbal hárított. A mérkőzés első meghatározó jelenete nem egy gól volt, hanem egy kiállítás az 54. percben, méghozzá az észak-írektől McGovernt állították ki, mivel lerántotta az egyedül kiugró Volast. Mondhatjuk, hogy az emberelőnyt azonnal kihasználta a Debrecen, hiszen már az 55. percben sikerült gólra váltaniuk a fórt, Mihelic végzett el szabadot, aki jobbal a kapu jobb oldalába tekert, 1-0. A Cliftonville-nek teljesen visszaesett a játéka, Kondás Elemér csapata tartotta a labdát és a 79. percben sikerült eldönteniük a találkozót is, Korhutnak nagy nehezen sikerült begyötörnie a labdát balról, amire Sidibe érkezett, és 4 méterről már nem hibázott, 2-0. A meccs további részét a cserék uralták, igazából már mindenki a találkozó végét várta, a vendégek a kiállítást követően megtörtek, ráadásul a Loki azonnal ki is használta ezt, a végeredmény 2-0, ezzel továbbjutott a Debrecen!

Debrecen – Cliftonville: 2-0 (0-0)
G: Mihelic (55.), Sidibe (79.) – ill. –
Kiállítva: – ill. McGovern (54.)
Tj.: A Debrecen 2-0-s összesítéssel jutott tovább.

Pék Márk