Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: Gondban a Feyenoord, a kiesés szélén Celtic – eredmények

A kora esti mérkőzéseket követően a folytatásban is akadt igen csak meglepő eredmény a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének szerdai játéknapján. Roppant nehéz helyzetbe került a Feyenoord, míg a skót bajnok Celtic gyakorlatilag el is köszönhet a sorozattól, nagyobb fajta csoda kellene a továbbjutáshoz a visszavágón.

Feyenoord (holland) – Besiktas (török) 1-2 (0-1)
G: Te Vrede (90+5.-büntető) ill. Mustafa Pektemek (13.), Kerim Koyunlu (71.)

Hollandiában és úgy egyáltalában is a Feyenoordot tartották a párharc favoritjának, az odavágó után azonban változott a kép. Két kapuralövés, két kaput találó labda, melynek következménye két török gól lett, se több, se kevesebb, ám ez elég volt az előny megszerzéséhez. Arról pedig hogy ne legyen hatalmas a baj Te Vrede gondoskodott, a Feyenoord játékosa a 95. percben karcsúsította a hátrányt. A török pokolban párharcot fordítani nem éppen egy leányálom…

Legia Warszawa (lengyel) – Celtic (skót) 4-1 (2-1)
G: Radovics (10., 36.), Zyro (84.), Kosecki (91.) ill. McGregor (8.)
Kiállítva: – ill. Ambrose (44.)

Sokan biztosan megdörzsölik a szemüket az eredmény láttán! Igen! A Legia földbe döngölte a skótokat és csak a hazaiak pontatlanságának köszönhető, hogy néminemű esélye maradt a visszavágóra a vendég csapatnak. Mc Gregor révén hamar vezetést szerzett a Celtic, ám ezt követően már nem volt oka a mosolyra Deila tanítványainak. Radovic az első félidőben duplázott, a Warszawa pedig fordított, míg Ambrose kiállításával a 44. percben megfogyatkoztak a vendégek. A második játékrészben Vrdoljak két büntetőt is kihagyott, így “csak” 4-1 lett a végeredmény Zyro és Kosecki találatai révén. Gyakorlatilag, ha Vrdoljak értékesíti a két megítélt büntetőt, a Celtic esélytelenül lépne pályára a visszavágón, így azért még lehet bizakodni a csodában…

AaB Aalborg (dán) – Dinamo Zagreb (horvát) 0-1 (0-0)
G: – ill. Brozovic (49.)

Mezőnyben kiegyenlített mérkőzést hozott az Aalborg és a regnáló horvát egyeduralkodó a Dinamo összecsapása, ám a kapu előtt némileg a vendégek voltak pontosabbak és Brozovic révén a győzelmet, ezzel pedig az előnyt is sikerült megszerezniük, ráadásul úgy, hogy a dánok hazai pályán nem szereztek gólt. A párharc még nem dőlt el, de a Dinamo nagy eséllyel pályázik a rájátszásra.

Maribor (szlovén) – Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1-0 (0-0)
G: Bohar (90+5.) ill. –

Addig ütötte az istrángot a Maribor, míg nem az utolsó pillanatban sikerült előnyt kovácsolni a Maccabi ellenében. Bohar 95. percben szerzett gólja nagyon fontos lehet, az pedig, hogy szlovén földön nem tudott gólt szerezni az izraeli csapat hatalmas fegyvertény a Maribor számára.

Grasshoppers (svájci) – Lille (francia) 0-2 (0-1)
G: – ill. Corchia (29.), R. Mendes (49.)

Habár mezőnyben egyenrangú ellenfélnek bizonyult a svájci, illetve a francia klubcsapat, a helyzetkihasználás a Lille részéről volt jobb, így ennek tükrében nagy magabiztossággal és jelentős előnnyel készülhet a visszavágóra a csapat.

Standard Liege (belga) – Panathinaikosz (görög) 0-0

Nem tudott hazai környezetben előnyt kovácsolni magának a Standard, mely nem volt meggyőzőbb görög riválisánál, sőt a Panathinaikos játékosai jegyeztek több lövési kísérletet. Döntés a görög pokolban…

Ludogorec Razgrad (bolgár) – Partizan Beograd (szerb) 0-0

Hiába próbálkozott hazai pályán sokkalta többet a Ludogorets, a pontossággal gondok voltak, 16 lövési kísérletből csupán egy talált kaput, míg a túloldalon előbbi szám feleződött, utóbbi pedig duplázódott, ám gól egyik oldalon sem született és bár nincsen idegenben lőtt gólja a szerbeknek, mégis ők játsszák majd hazai pályán a visszavágót.

Korábbi eredményekért KATT!

Arrow