Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Csak a csoda segíthet a Győrön – előzetes

Nehéz helyzetbe kormányozta magát a Győr egy hete a Göteborg elleni három-nullával. Hacsak valami rendkívüli nem történik elsőként kénytelen búcsúzni a nemzetközi porondtól Horváth Ferenc együttese.

Nincs könnyű helyzetben Horváth Ferenc, hiszen csapata háromgólos hátrányból várja a Göteborg elleni visszavágót. Az utazó keretben ezúttal sem találhatjuk Lipták Zoltánt, aki még nem teljesen egészséges, illetve újabb érvágás lehet Nikola Trajkovic és Marko Dinjar kiesése. A középpályás Vladimir Djordjevic már biztosan, míg Priskin Tamás még biztosan nem léphet pályára a svédországi találkozón. A szerb hátvéd hazatért, míg a válogatott támadó legkorábban a harmadik körben léphetne pályára, amennyiben a győriek kiharcolnák a továbbjutást. A sérültek közül Michal Svec és Djordje Kamber ott van a svédországi keretben, így van esély a játékukra. A Trajkovic, Dinjar duó mellett Marián Had is maródi, így a szlovák hátvéd is Győrben maradt. Természetesen a zöld-fehérek a továbbjutás reményében utaztak el Göteborgba, de a tetemes hátrány miatt legfeljebb a tisztes búcsúban reménykedhetnek. Az utóbbi években nem volt jellemző a magyar együttesekre, hogy hátrányból felállva jutottak volna tovább a nemzetközi kupákban. Erre legutóbb a DVSC volt képes még 2012-ben a Skenderbëu Korce ellenében sikerült, ahol is az odavágón 1-0-ra kapott ki a Loki, majd a visszavágón hármat rúgva jutott tovább. A Győr egy éve is nagyot bukott, akkor Paulo Sousa irányította izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen esett ki a jelenlegi szövetségi kapitány, Pintér Attila edzette zöld-fehér együttes.

A Göteborg a hétvégén győzelemmel hangolt a visszavágóra, hiszen aktuális bajnokiját magabiztosan, 3-1-re nyert a Mjällby ellen. Vibe egymaga szerezte mindhárom találatot.

Az előzetes tervekkel ellentétben televíziós közvetítés nem lesz, mivel a svéd közszolgálati csatorna nem adja a találkozót, így az MTV sem tud semmilyen digitális jelet átvenni.

IFK Göteborg – Győri ETO FC
Ullevi stadion, vezeti: Bartos Frankowski (Pawel Sokolnicki, Jakub Winkler – Pawel Pskit – lengyelek)
Az első meccsen 3-0 a Göteborgnak

Gavalovits Sándor