Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Gera sem tudta megmenteni a Fradit

A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott az EL-ből, miután hazai pályán 2-1-s vereséget szenvedtek. Az első félidő után már kétgólos hátrányba került a Fradi, majd a második félidőben egy horvát kiállítás után feljavult a csapat és egy 11-esből sikerült is szépíteni, de az egyenlítés már nem sikerült, így újabb magyar csapat búcsúzott a nemzetközi porondtól.

Forrás: fradi.hu

A Fradi egygólos hátrányból várta a visszavágót, a pályán egy régi ismerőssel is találkozhattunk, méghozzá Gera Zoltánnal, aki a kezdőben kapott helyet. Az első említésre méltó jelenetre a 17. percig kellett várni, amikor is Brezovec végzett el egy szögletet balról, aki beadás helyett lövést választott, a kísérlet a kapufán csattant. A 20. percben aztán megjött a baj, 11-eshez jutottak a vendégek. Mateos először még nagyot mentett a 16-son belül, utána viszont a földön fekve kézzel nyúlt a labdába, a bűntetőt az első mérkőzéshez hasonlóan Krstanovic lőtte be, 0-1. A 27. percben ismét egy horvát próbálkozás, ezúttal Kramaric lőtt távolról, Dibusznak nagyot kellett nyújtózkodnia, de végül is sikerült kiszednie a labdát. 10 perccel később teljesen megpecsételődött a hazaiak sorsa, egy baloldali szögletet követően Samardzic fejelt a kapu jobboldalába, 0-2. A szünet vége előtt pár perccel elkezdtek kivonulni a ferencvárosi drukkerek, ők már nem hisznek csapatuk feltámadásában.

A második félidő csendesen csordogált, még a horvátok első gólszerzője két perc leforgása alatt két sárga lapot is kapott, így már az 54. percben mehetett zuhanyozni. Ezt egész hamar sikerült kihasználni, a csereként beállt Böde Dánielt egy remek szóló után vágták fel a 16-son belül, a 11-eset Ugrai gurította a kapu közepébe, 1-0. A továbbiakban teljesen átvette az irányítást a Ferencváros, még Ugrainak volt egy szép szabadrúgása, de a kapus hárítani tudott. Egyenlíteni azonban már nem sikerült, így a Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott az Európa Ligából.

Ferencváros – Rijeka: 1-2 (0-2)
G: Ugrai (64. 11-esből) – ill. Krstanovic (20. 11-esből), Samardzic (37.)
Kiállítva: – ill. Krstanovic (54.)
Tj.: A Rijeka 3-1-s összesítéssel jutott tovább.

Pék Márk